Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Steenrijk, straatarm: Gertjan Holleman en Johan Verveer zeggen luxe vaarwel

Stel uit Ibiza ruilt met arme familie Ripzaad; woensdag, 20.30 uur, SBS 6

Deel:

Gertjan Holleman en Johan Verveer leiden een leven in grote luxe. De twee mannen wonen op het prachtige eiland Ibiza samen met hun twee Franse Bulldogs. In Steenrijk, straatarm (SBS 6) ruilen ze een week van huis, budget en dagelijks leven met de familie Ripzaad. Zij wonen met z'n vieren in een flatje in Hoogliet, onder de rook van Rotterdam. 

De familie Ripzaad woont in Hoogvliet, onder de rook van Rotterdam. Vader Rob werkt als beveiliger en moeder Chantal is een gezellige huismoeder die van zingen houdt. Vorig jaar moest het gezin, dat we vanavond leren kennen in Steenrijk, straatarm, tijdelijk onderdak zoeken bij het Leger des Heils. Maar nu wonen de gezinsleden met z'n vieren in een klein flatje.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Steenrijk, Straatarm familie Ripzaad
De familie Ripzaad uit Hoogvliet ruilt in 'Steenrijk, Straatarm' met Gertjan Holleman en Johan Verveer.

Dit zijn zorgen die Gertjan Holleman en Johan Verveer juist helemaal niet hebben. De twee mannen wonen op het Ibiza, samen met hun twee Franse bulldogs. Doordat ze veel geld verdiend hebben, kunnen ze zich een luxe levensstijl veroorloven. Gertjan vergaarde zijn vermogen voor de camera als model. Daarna runde hij 24 jaar lang het modellenbureau Max Models. Johan is interieurdesigner en richt luxe huizen in.

Familie Ripzaad op vliegtuig naar Ibiza

In Steenrijk, straatarm verlaten Gertjan en Johan hun luxe woning op het eiland, en nemen ze hun intrek in het flatje van de familie Ripzaad. Op hun beurt zal het gezin een week in ongekende weelde leven op Ibiza. Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel beide huishoudens gemeen hebben, ondanks alle verschillen. En of rijkdom inderdaad bepalend is voor je welzijn. Maakt geld echt gelukkig? 

Steenrijk, straatarm

Model Gertjan Holleman en interieurdesigner Johan Verveer, die op Ibiza wonen, ruilen een week van huis, budget en leven met beveiliger Rob Ripzaad, zijn vrouw Chantal en hun kinderen uit Hoogvliet. Na een week kijken het vermogende stel en het arme gezin terug op dit avontuur. 

Woensdag 3 juni, 20.30 uur, SBS 6

--:--