Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stephanie Struijk zingt troostliedjes

Zangeres te gast in podcast 'Levensbepalend'

Deel:

Zangeres Stephanie Struijk is te gast in Levensbepalend. Jarenlang is ze bekend onder de naam Stevie Ann. Maar zodra ze van Engelstalige naar Nederlandstalige liedjes overstapt, treedt ze op onder haar eigen naam’. Het blijkt een belangrijke stap, die haar als artiest dichter bij zichzelf brengt. Elsbeth Gruteke interviewt haar over haar werk en leven.

Stephanie groeit op in midden Limburg in het dorpje Roggel. Haar ouders komen eigenlijk niet uit het katholieke zuiden en daardoor voelt Stephanie zich soms wel een buitenstaander. Het dialect maakt ze zich bijvoorbeeld nooit echt eigen. De familie Struijk is in tegenstelling tot veel plaatsgenoten Nederlands Hervormd, nog zo’n verschil. Al krijgt dat geloof in de loop der jaren een steeds minder prominente rol in het gezin.

Rock Academie

Stephanie komt uit een huishouden vol muziek. En hoewel ze een wat timide meisje is weet ze het zeker; ze wil muzikant worden. Als ze 17 jaar jong is begint ze haar studie aan de Rock Academie in Tilburg. Die opleiding maakt ze niet af, want haar carrière in de muziek komt al snel van de grond. Met haar debuutalbum Away From Here uit 2005 wint ze een Zilveren Harp. Twee jaar later staat ze op Pinkpop.

Tijdens een roadtrip door Amerika ontdekt Stephanie haar liefde voor het Nederlands

De muziek brengt Stephanie uiteindelijk ook in Amerika; de bakermat van veel popmuziek. Ze neemt daar een album op en dompelt zichzelf onder in de muziekscene van Los Angeles. Stephanie pendelt een aantal jaren heen en weer tussen de VS en Nederland. Hoewel ze erg geïnspireerd raakt door deze nieuwe omgeving blijkt het toch niet de plek waar zij zich permanent wil vestigen.

Roadtrip met Daniel Lohues

Stephanie zingt jarenlang in het Engels, maar gek genoeg ontdekte ze haar liefde voor de Nederlandse taal tijdens een roadtrip door Amerika met Daniel Lohues. Het resulteert in haar eerste Nederlandstalige album.

Album 'Fijn Zo'

Sinds kort is er een tweede album dat de naam Fijn Zo draagt. Het is een plaat die vol staat met troostliedjes omdat Stephanie daar zelf behoefte aan heeft maar ook omdat ze denkt dat de wereld daar behoefte aan heeft in deze uitzonderlijke tijden. Stephanie zou zichzelf niet als gelovig omschrijven maar in muziek ervaart ze iets dat er dichtbij in de buurt komt.

Stephanie Struijk in podcast 'Levensbepalend'

Elk mens komt in zijn of haar leven momenten tegen die van grote invloed zijn. Kantelpunten, levensbepalende momenten die het leven daarna voorgoed kleuren; een studie, een huwelijk, een scheiding of de dood van een geliefde. In de podcast Levensbepalend gaat Elsbeth Gruteke in gesprek met mensen over deze bijzondere momenten. Luister hier naar alle afleveringen van Levensbepalend

--:--