Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sterre Koning vloog op de EO-Jongerendag over een gevuld stadion

'Ik vond het heel indrukwekkend'

Ze was het letterlijke hoogtepunt van de EO-Jongerendag 2018: Sterre Koning. Tijdens de opening vloog ze over het publiek heen, recht in de armen van acteur ‘Jezus’.

Deel:

“Het was niet voor het eerst dat ik met zo veel publiek op een podium stond, maar meestal zing ik en dat is natuurlijk heel iets anders dan live acteren én vliegen. Gelukkig hadden we het vliegen vaak gerepeteerd en na de eerste keer was ik verkocht. Alhoewel het bij de repetities steeds perfect ging, liep bij de opening niet alles volgens plan. Toen de man die me hielp met de constructie me aan de eerste kabel vastklikte, werd ik aan die kabel al de lucht in gehesen. Hij kon nog net mijn benen vastgrijpen, waardoor ik weer naar beneden kwam.

Gelukkig werd er op dat moment een filmpje afgespeeld, waardoor alleen de jongeren dicht bij het kleine podium dit zagen gebeuren. Even was ik bang dat het systeem niet meer zou werken en ik op het kleine podium zou blijven staan. Maar gelukkig ging ik op het juiste moment alsnog de lucht in.

DSC_1493

Met de repetities vond ik het vliegen over zo’n lege zaal al ontzettend leuk om te doen, maar vliegen over een gevuld stadion was echt heel cool. Ik vond het heel indrukwekkend om alle jongeren en lichtjes in de zaal van bovenaf te zien. Dat beeld zal ik nooit vergeten. Toen ik na mijn vlucht bij ‘Jezus’ landde, was ik blij dat alles goed was gegaan. En achter de schermen hebben we een feestje gevierd, omdat de spannende opening gelukt was.”

Geschreven door

Elsina Neutel

--:--