Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stijlcoach Hanneke: ‘Ik geloof dat God een plan heeft voor vrouwen’

Veel vrouwen weten niet hoe mooi ze zijn

Hanneke Develing is kledingcoach. Elke dag komt ze vrouwen tegen die worstelen met zichzelf. Terwijl Hanneke juist prachtige vrouwen ziet. Het inspireerde haar tot het schrijven van het boek Weet je wel hoe mooi je bent? "Ik geloof dat elke vrouw veel te geven heeft aan de wereld."

Deel:

Hoe ben je bij dit beroep gekomen?

“Twaalf jaar heb ik als juf voor de klas gestaan. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik ermee gestopt. Ik had het gevoel dat de klas niet mijn bestemming was en wilde graag daar werken waar God mij het beste kan gebruiken. Ik zocht Gods leiding en werd bevestigd dat ik met vrouwen moest gaan werken die worstelen met onzekerheid. Een gevoel dat mij raakt omdat ik er zelf last van heb gehad. God heeft mij stap voor stap laten zien wie ik mag zijn. Drie jaar heb ik niet gewerkt, maar onderzocht ik verschillende richtingen. Op een dag kreeg ik een kleuradvies. Het advies van de adviseuse gaf mij zo’n enorme boost. Ik was meteen enthousiast. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf: Mooi! Kleur-, stijl- en kledingadvies.”

Hanneke Develing: 'Veel vrouwen beseffen niet dat ze ook echt mooi zijn'

Welk moment vergeet je niet snel?

“Een tijd geleden had ik een afspraak met een leuke vrouw uit Amsterdam. Ze had de afspraak als cadeau van haar vader gekregen, die hoopte dat ze zich vrouwelijker zou gaan kleden. Ze droeg altijd een spijkerbroek, met een grote trui. Ze gaf zich over en bloeide helemaal op. Het is bijzonder om iemand te laten zien hoe mooi ze werkelijk is.”

Waar gaat je boek over?

“Het zit een beetje in iedere vrouw, dat we graag mooi willen zijn. Maar veel vrouwen beseffen niet dat ze ook echt mooi zijn. Waarom vinden we dat nou zo moeilijk? In mijn boek ga ik in op de psychologie daarachter en geef ik stylingtips.”

Waarom had je het verlangen om dit boek te schrijven?

“Ik geloof dat vrouwen niet voor niks op deze aarde gezet zijn. Niet alleen met het doel om trouwen en kinderen te krijgen, maar ook om God te laten zien aan de mensen om zich heen. Met dit boek hoop ik dat vrouwen op het punt komen, dat ze blij zijn met zichzelf. Als je blij bent met jezelf, kan je daarvan ook uitdelen.”

Er zijn al best wel wat boeken die hierover gaan, wat onderscheidt jouw boek?

“Mijn boek is geen hogere wiskunde. Ik houd van simpel. Veel boeken over dit onderwerp, gaan over wat de wereld te bieden heeft, als het gaat om ‘mooi zijn’. Die boeken gaan niet uit van het idee dat we God willen laten zien, aan de mensen om ons heen. Daarnaast is er ook een site en een programma gekoppeld aan dit boek. Dus kan je meteen aan de slag!”

Weet je wel hoe mooi je bent?, Hanneke Develing, ISBN 9789043530538, KOK Boekencentrum, € 14,99

--:--