Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Allemaal aan de struinyoga in 2021!

Ken jij deze nieuwe trend al?

Linda Leenders sloeg na een 25-jarige carrière in het bedrijfsleven een andere weg in. Ze combineerde haar voorliefde voor natuur, wandelen en yoga en ontwikkelde Struinyoga. Deze unieke vorm van yoga is misschien wel precies wat jij nodig hebt om relaxed en gezond 2021 in te gaan!

Deel:

Linda: “Van kinds af aan ben ik opgegroeid met wandelen. Ik vond het altijd heerlijk om naar buiten te gaan. Later merkte ik dat ik door het wandelen makkelijk mijn volle hoofd kon leegmaken. Ik ging uren met de hond wandelen. Onderweg nam ik briefjes mee en leerde op deze manier mijn proefwerken. Spanning zakte letterlijk de aarde in en creëerde ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën.

Ook nu werkt dat nog steeds zo. Doordat ik de stap heb gezet om van wandelen en yoga mijn beroep te maken, help ik andere mensen om de rust en stilte in zichzelf te vinden.”

Geen natuurnieuwtje meer missen? Volg ons op Instagram!

De mooiste foto's, fijnste uittips en al het andere goeds uit de natuur

De kracht van wandelen

"Wandelen verbindt je met de natuur en alles om je heen. Het is een wisselwerking. Voel maar wat het van binnen met je doet als je buiten in het bos staat. Als je de vogeltjes hoort fluiten, de geur van bloemen opsnuift en de wind op je huid en door je haren voelt.

In de natuur mag je zelf je richting bepalen. Alles is een keuze. En welke keuze je maakt; er zijn vele wegen, afslagen en routes. Maar jij bent degene die bepaalt welk pad je neemt. En de natuur oordeelt niet, zij vindt alles goed."

Struinyoga
Het beste van twee werelden: yoga en wandelen.

De kracht van yoga

"Yoga is een manier om contact met je zelf te maken. Om weer echt te gaan voelen, want we zitten zó in ons hoofd, dat we vaak een “wandelend hoofd” zijn. Yoga helpt je om de verbinding tussen je hoofd en je lijf te herstellen, te ervaren wie je bent. Dit geeft rust."

Wat is Struinyoga?

"Struinyoga staat voor heerlijk actief buiten wandelen in de natuur en hierin op ontdekkingsreis gaan. Jezelf verbazen, verwonderen en heel veel genieten. De letters van STRUIN staan voor de stappen die je zet:

De S staat voor de Stilte. Je gaat de stilte in en ervaart wat dit met je doet.

De T staat voor Transformatie. Alles om ons heen verandert continu. Kijk maar naar de seizoenen. Als je hierin meebeweegt, dan voelt alles veel gemakkelijker. Beweeg je tegen de stroom in dan gaat alles veel zwaarder. 

De R staat voor Ruimte. Vanuit stilte word je je bewust van de veranderingen om je heen. Er ontstaat rust en ruimte in jezelf. Het geeft je het gevoel dat je op ontdekkingsreis gaat. Je krijgt nieuwe ideeën en je voelt dat je weer bruist van nieuwe energie.

De U staat voor Ultieme rust of Uitdaging. In deze ontdekkingsreis met jezelf wordt je uitgedaagd om uit je comfortzone te komen. Zodra we onszelf kunnen overstijgen ontstaat groei. Kijk maar naar de natuur. In de lente komt na de rust van de winter ook weer alles tot bloei.

De staat voor Inzicht. Dit maakt ons bewust. Het Aha of Oja moment! Zodra je iets ziet en begrijpt, word je je ervan bewust. Dan kun je er bewust naar handelen.

De N staat voor de Natuur. Wij zijn hier onderdeel van en zijn er mee verbonden. Op het moment dat we een stap in het bos zetten, ervaren we rust en kunnen we opgaan in de omgeving."

Hou jij van de natuur? Plant een boom!

1 miljoen bomen voor nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Een cadeau voor jezelf

"Een Struinyogawandeling is een cadeautje voor jezelf. Naast het genieten van een mooie wandeling in een prachtige omgeving, word je uitgedaagd met yogahoudingen en onderga je ontspannende meditaties op mooie rustige plekjes in het bos. Je gaat op pad en maakt een reis naar binnen en een reis naar buiten. Net als het echte leven kan het soms een hobbelig pad zijn: er liggen obstakels of je moet over hekjes heen om op een nieuw pad te komen. Soms gaan we bewust van het pad af om iets nieuws te ontdekken.

Soms raken we in ons leven van ons pad door iets buiten onszelf. Maar de vraag blijft altijd: welk pad wil jij opgaan? Het pad dat je moet bewandelen of dat jij mooi vindt en goed voor je voelt?"

Klik hier voor meer informatie over Struinyoga.

Darten met eikels en tikkertje tussen de bomen

Lees ook over:

Darten met eikels en tikkertje tussen de bomen
--:--