Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Surfend op meters hoge golven ontmoet Sharon God

De bekering van een surfster

Al was ze christelijk opgevoed, surfster Sharon Drinkwaard leerde God pas écht kennen op de hoge golven: haar – negatieve – kijk op Hem veranderde volledig toen ze in contact kwam met het surfen. “Die grote golven zijn maar een klein onderdeeltje van alles wat Hij heeft gemaakt.”

Deel:

“Ik was 17 jaar en volgde een sportopleiding, maar ervaarde destijds een enorme leegte in mijn leven. In mijn kerk spraken ze steeds over een strenge God; dat maakte mij bang en zorgde ervoor dat ik geen steun vond in het christelijk geloof. Ik brak met de kerk en stortte mij op uitgaan en feesten. Ik had geen enkel doel in mijn leven. 

Cadeau

In diezelfde periode nodigde een oom mij uit om mee te gaan naar de Kite Surf School. Dat vond ik geweldig. Voor mijn 18e verjaardag kreeg ik een golfsurfles en sindsdien ben ik verkocht. Ik kan er niet mee stoppen en ben graag in de zee en op de golven: daar kom ik tot rust en verdwijnen voor heel even mijn zorgen.

‘Op mijn surfplank staat Psalm 93:4’

Ik meldde mij al snel aan bij Christian Surfers Holland, een groep surfende christenen die twee passies delen: Jezus en de zee. Ze surfen met christelijke teksten op hun planken om zo het evangelie te verkondigen.

Getuigenis

Tijdens een filmavond van deze organisatie werd ik echt geraakt. Het ging over een professionele Braziliaanse surfer die tot geloof was gekomen. Hij was er die avond zelf ook en vertelde vol passie over God en Jezus en wat Zij voor hem betekenen. ‘Jezus vult de leegte op,’ zei hij. Nou, dat weet ik zo net nog niet, dacht ik. Ik vond het zelfs helemaal niet fijn om hem zo over God te horen spreken. Wat hij zei, stond haaks op het beeld dat ik van Hem had. Het voelde alsof Hij niets met mij te maken wilde hebben. Maar die avond hoorde ik dat God juist betrokken wil zijn bij mijn leven – en zelfs van mij houdt.

‘Sommige golven zijn zo sterk, dat ik bang ben om te verdrinken’

Nu, vijf jaar later, surf ik op metershoge golven en leer ik God steeds beter kennen. Op mijn surfplank staat Psalm 93:4: ‘Maar machtiger dan de hoge golven, machtiger dan die diepe zeeën bent U, Heer in de hemel.’ Dit heb ik echt zo ervaren. Ik hou van superhoge golven, al zijn die zo krachtig dat ze me soms heel lang onder water houden. Dan raak ik weleens in paniek, omdat ik bang ben om te verdrinken. 

Gods kracht

Toen ik eens na zo’n enorme golf weer veilig op het strand zat, was ik onder de indruk en drong die psalmtekst op mijn surfplank pas echt tot mij door. Wow, dacht ik, God heeft alle golven gemaakt en als één zo’n golf al zo krachtig is en Hij er de regie over heeft, hoe groot en machtig is Hij dan wel niet? God kan zoveel meer dan wij voor mogelijk houden.” 

Sharon Drinkwaard (22) surft niet alleen, maar werkt daarnaast met veel plezier als badjuf in het Tikibad in Duinrell.
Christiansurfers.nl 

Lees ook: ‘Het voelde alsof ik opnieuw bekeerd was’

Geschreven door

Yvonne de Noord

--:--