Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Susannes zus Linda (28) werd vermoord

'Op het journaal zagen we dat het om onze zus ging'

Susanne van der Giesen (31): "mijn zus werd vermoord door haar ex-vriend. Ik hoorde van een schietincident op de parkeerplaats van het ziekenhuis waar mijn zus werkte en kon mijn oren niet geloven. Ik belde mijn broer op, hij kwam gelijk naar mij toe. Op het zes-uurjournaal zag mijn broer aan de auto dat het om Linda ging."

Deel:


"Op het moment dat we hoorden dat er een eenheid van de politie naar ons onderweg was, wisten we genoeg.’ Linda was neergeschoten door haar ex-vriend. Mijn vader, broer en ik zijn allemaal ingestort."

Linda kwam erachter dat haar nieuwe liefde psychisch niet in orde was

"Toen Linda begin twintig was, ging ze het huis uit en woonde een aantal jaar samen met haar vriend. Samen kregen ze een zoontje. Helaas gingen ze uit elkaar toen hun kindje twee jaar oud was.

Linda kreeg een nieuwe liefde, maar kwam er later achter dat deze man psychisch niet in orde was. Ze probeerde hem nog te helpen, maar dat was tevergeefs. Ze maakte een einde aan deze relatie. Hierna werd Linda door hem bedreigd en gestalkt. En op 10 augustus 2015 vermoord."

Ze had aangifte gedaan, maar de politie deed niets

"Een paar dagen voor haar dood kwam ik bij Linda thuis", vertelt Susanne. "Ze had alle rolluiken dicht. Ik stond onaangekondigd in de woonkamer, want ik had de sleutel van haar huis. Ze draaide zich om, gilde en huilde: 'Je had moeten bellen!' Toen had ik in de gaten dat de situatie ernstig was. Ze zei: 'Vertel niets tegen pa, want dan maakt hij zich zorgen.' Ik heb het wel verteld, want het werd te groot.

Maar ik kon haar geen advies geven, want ze had alle voorzorgsmaatregelen al genomen. Ze had aangifte gedaan, maar de politie deed niets. Een dag na haar vakantie, toen ze voor het eerst weer naar buiten ging om te werken, is ze vermoord."

Susanne vertelt haar verhaal zaterdag 23 november in 'Ik mis je'. 
Lees meer op de site van 'Ik mis je'

 

Lourdes

Twee jaar na het overlijden van Linda vertrok Susanne samen met haar vader naar Lourdes. Deze groepsreis met nabestaanden van geweldsmisdrijven is goed geweest voor haar verwerking. 

In onderstaand fragment vertelt Susanne meer over deze bijzondere reis.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees ook: Agnes vergeeft de moordenaar van haar dochter en kleinzoon

--:--