Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Talitha Muusse in 'De Kist': 'Overlijden broer had grote impact'

Maandag, 23.35 uur, NPO 2

Deel:

Voor ondernemer en presentator Talitha Muusse is de dood er altijd al geweest. Twee jaar voor haar geboorte stierf haar oudere broer Joshua, die toen twee maanden oud was. In De Kist (EO) vertelt ze dat zijn overlijden een grote impact op haar leven heeft gehad. 

Talitha Muusse is zich er altijd heel erg van bewust dat haar ouders iets verschrikkelijks hebben meegemaakt. Ook ontwikkelt ze op jonge leeftijd een grote doodsangst, wat zich uit in hartkloppingen en paniekaanvallen. Ze vertelt in De Kist aan presentator Kefah Allush dat die angst er af en toe nog steeds is.

Beschermengel

Toch kan Talitha er steeds beter mee omgaan. Mede dankzij haar overleden broer, wiens aanwezigheid ze vaak ervaart als een soort beschermengel of positieve kracht waarmee ze contact kan maken. Tegenover die angst staat een enorme drive om alles uit het leven te halen, en getuige te zijn van hoe mooi de wereld is.

De Kist: Talitha Muusse

Presentator Kefah Allush gaat in het EO-programma De Kist langs bij BN'ers voor een goed gesprek over leven en dood. In deze aflevering ontmoet hij ondernemer en presentator Talitha Muusse.

Maandag 27 september, 23.25 uur, NPO 2

Kijk 'De Kist' hier terug

--:--