Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Talkshowoorlog

Blog van Tijs van den Brink

Het gaat goed hoor, dank u! Ik schrijf het maar even op in deze column, dan kan ik alle mensen die sinds de start van het televisieprogramma Op1 naar mijn welstand vragen, hiernaar verwijzen. Want dat informeren naar mijn welzijn gebeurt massaal op het moment – en dat is leuk!

Deel:

Het is heel vriendelijk als mensen met je meeleven – zeker als je midden in een oorlog zit! Een talkshowoorlog weliswaar, maar toch. Die ‘oorlog’ vind ik trouwens echt bizar. Dat een opiniepeiler onderzoek doet naar hoe presentatoren van een praatprogramma het doen, dat op de radio de ‘waarderingscijfers’ van een tv-programma worden besproken – het mag allemaal natuurlijk, maar ik heb het nog niet eerder meegemaakt en vind het behoorlijk overdreven.

Je kunt ook zeggen: gezegend het land dat zich een talkshowoorlog kan permitteren – dan is er verder vast niks ergs aan de hand. Het blijft fascinerend om te zien hoe ‘groot’ zo’n latenightshow en alles wat daaromheen gebeurt in de ogen van veel collega-journalisten is. Verklaren kan ik het maar nauwelijks.

Maar dank u dus, het gaat goed. Het is intensief en vreet energie – mede door alle heisa eromheen. Maar het is een eer om het samen met Giovanca te mogen doen: eens per week het nieuws van de dag bespreken op een hopelijk aantrekkelijke, vrolijke en inspirerende manier. Dat eens per week is echt heel fijn in vergelijking met de Knevel & Van den Brink-tijd. Ik herinner me nog goed hoe ik me in die tijd in de loop van de week steeds lamlendiger ging voelen – fysiek dan vooral. Nu slaap ik rond uitzendingen matig – maar is er tijd om te herstellen. In het weekend ben ik geen wandelend lijk, maar leef ik gewoon!

Wat ook hetzelfde is als toen: slechte cijfers en dito recensies zijn stom, goede recensies en dito cijfers zijn fijn. Dat zal wel universeel zijn. Wat ook nog altijd geldt: u ziet wat Giovanca en ik doen, maar wij zien ook wat u doet! Toen minister Carola Schouten vorige week dinsdag bij Jinek aanschoof, was het aantal ‘betrokken christenen’ bij ons ineens een stukje lager – en bij Jinek hoger. Dat kunnen we de volgende dag precies zien. Dat u niet denkt dat u stiekem kunt vreemdgaan. Ik houd u in de gaten!

Geschreven door

Tijs van den Brink

--:--