Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Forum: wat bespreekt de wereldelite in Davos?

Blik achter schermen bij top; maandag, 22.20 uur, NPO 2

Deel:

Het World Economic Forum (WEF) in Davos heeft als doel de wereld beter te maken, maar werkt dat ook echt? In The Forum (VPRO) zien we hoe wereldleiders uit de politiek en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten in de Zwitserse Alpen. Documentairemaker Marcus Vetter mag er als eerste achter de schermen filmen. 

Klaus Schwab is de 81-jarige oprichter van de jaarlijkse bijeenkomst. Hij wil de wereld verbeteren door dialoog. De mondiale elite komt samen in Davos. Leiders als Trump, May, Merkel, Bolsonaro en CEO’s van grote bedrijven bespreken er de hete hangijzers van de wereldpolitiek. Maar kun je de status quo echt doorbreken als alleen de wereldtop naar Davos komt? 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

The Forum Greta Thunberg
Greta Thunberg gebruikt het World Economic Forum om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Credits: Pierre Johne/Gebrueder Beetz en VPRO .

In de documentaire The Forum zien we onder andere intieme gesprekken tussen wereldleiders en de inspanningen van activisten, onder wie Greta Thunberg en Rutger Bregman. Zij gebruiken het WEF om discussies over klimaatverandering, duurzaam ondernemen en populisme op scherp te zetten.

2Doc: The Forum

Maandag 20 januari, 22.20 uur, NPO 2

Beeld: Pierre Johne/Gebrueder Beetz en VPRO 

--:--