Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Justice Week wil ogen openen voor recht en gerechtigheid

Thema: 'Unseen'

Wat is gerechtigheid en hoe kunnen we in onze eigen omgeving recht brengen? Die vragen staan centraal tijdens The Justice Week, die Tear organiseert van 25 tot en met 31 oktober. “Juist corona laat de kwetsbaarheid van het leven zien, maar ook de impact van onze levensstijl.”

Deel:

Het thema dit jaar is ‘Unseen’. Daarmee wil Tear “zichtbaar maken wat onzichtbaar is”. “De afgelopen maanden bracht de coronapandemie veel aan het licht,” legt projectleider Joost van Dieren uit. “De kwetsbaarheid van het leven en de impact van onze levensstijl, bijvoorbeeld. Maar er is nog een hele wereld die we niet dagelijks zien. Verhalen van onrecht die aan de meesten van ons voorbijgaan. Die verhalen willen we tijdens The Justice Week adresseren. Wie zijn bijvoorbeeld die mensen die zich buitengesloten voelen in onze samenleving? Wat is ons eigen aandeel in ongelijke machtsverhoudingen? Tijdens The Justice Week vieren we de veranderingen die we al zien, leren we van goede voorbeelden en moedigen we elkaar aan om zelf aan de slag te gaan.”

Voor wie is deze week bedoeld?
“Voor mensen die geïnspireerd willen worden als het gaat om recht doen, en die zelf aan de slag willen om invloed uit te oefenen. Aan het einde van deze week heb je ontdekt wat gerechtigheid is, welke onrechtvaardige systemen doorbroken moeten worden, maar bovenal hoe jij hierin zelf stappen kunt zetten in je eigen omgeving.”

Wat kun je inhoudelijk verwachten van The Justice Week?
“De week start en eindigt met een live online evenement. Verder is er iedere avond een programma van anderhalf uur over recht doen. Inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland nemen je via YouTube-live mee in nieuwe verhalen over gerechtigheid. Onder andere spreker en advocaat Don Ceder levert een bijdrage, maar ook iemand als sociaal ondernemer Krish Kandidah, Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, CB Samuel, een theoloog uit India, en ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers. Daarnaast kies je gedurende de week dagelijks een seminar dat je als deelnemer wilt volgen, en kun je anderen online ontmoeten via Zoom.”

Tickets en meer

Om de twee jaar organiseert Tear The Justice Conference. In het voorjaar van 2020 kon deze door corona niet doorgaan, maar Tear vond het thema gerechtigheid belangrijk genoeg om de conferentie in een iets andere vorm te gieten: The Justice Week. Zeven dagen lang – van zondag 25 oktober tot en met zaterdag 31 oktober – wordt er dagelijks een programma van anderhalf uur aangeboden en kunnen deelnemers via Tear.nl diverse workshops en seminars volgen rondom het thema gerechtigheid.
Tickets à € 10,- zijn te bestellen via Justiceconference.nl.

The Justice Week is een initiatief van Tear in samenwerking met International Justice Mission, Evangelische Omroep, Compassion Nederland, Tot Heil des Volks, Light for the World Nederland, A Rocha, Micha Nederland, Leprazending, World Vision, Stichting Gave, GroeneKerken, ChristenUnie, 24-7 Prayer Nederland, New Wine en Present Nederland.

Beeld: Shutterstock

Geschreven door

Mirjam Hollebrandse

--:--