Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Passion 2021 naar Roermond

Elfde editie voor het eerst 'onder de rivieren'

De elfde editie van The Passion wordt gehouden in Roermond. Het is voor het eerst dat The Passion ‘onder de rivieren’ wordt gehouden. De muzikale paasvertelling vindt plaats op Witte Donderdag 1 april 2021 op het Munsterplein in het centrum van Roermond.

Deel:

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “Roermond vormt op Witte Donderdag het historische decor van het belangrijkste levensbeschouwelijke tv-programma bij de publieke omroep, wat KRO-NCRV uitzendt met steun van de Protestantse Kerk in Nederland en Kansfonds. The Passion is een verhaal van hoop, en juist in deze verwarrende tijden zal het hoop geven aan de inwoners van Roermond en aan alle kijkers en luisteraars op tv en radio."

Elfde editie

"Helaas konden we dit voorjaar er niet te gast zijn door de landelijke lockdown. Ik ben daarom zeer verheugd dat Roermond volgend jaar april met veel enthousiasme opnieuw haar deuren openzet voor deze elfde editie van The Passion. Hierbij houden we in verband met mogelijke coronamaatregelen vanzelfsprekend rekening met alle scenario’s om het veilig te kunnen organiseren. Daarin trekken we samen op met de gemeente Roermond, maar ook met alle kerken, zowel protestants als katholiek, in deze bisschopsstad.”

Verhaal van hoop

Wethouder Angely Waajen van Roermond: Nadat het evenement eerder dit jaar helaas niet kon doorgaan, hebben we contact gehouden en samen afgetast of het mogelijk zou zijn het wederom in Roermond te organiseren. Ik ben dan ook erg blij dat het gelukt is. Hoe The Passion in Roermond er exact uit gaat zien weten we nog niet, maar dit zou weleens de meest indrukwekkende editie ooit kunnen gaan worden in een tijd waar zoveel behoefte is aan een verhaal van hoop en perspectief.” 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--