Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Theedrinken met de Taliban om vrouwen en kinderen te beschermen

Na twintig jaar is de Taliban weer terug aan de macht in Afghanistan. En dat is vooral voor Afghaanse vrouwen en kinderen slecht nieuws. Verkrachtingen en geweld zijn nu al aan de orde van de dag. Worden vrouwen opnieuw verbannen uit het openbare leven? Cocky vindt dat het Westen alles op alles moet zetten om in gesprek te blijven met de nieuwe machthebbers. Theedrinken met de Taliban, ook al ben je het nog zo met ze oneens. Bovendien is de Taliban economisch afhankelijk van het Westen. Sjirk ziet ook kansen voor economische onderhandelingen met de Taliban en indien nodig sancties. "Die groepering wordt gefinancierd met de opiumteelt waarmee in het Westen heroïne wordt gemaakt." Dat betekent dat je als gewone burger ook wat kunt doen, geen drugs gebruiken bijvoorbeeld.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zelfdoding onder jongeren

Verder is Joram zich deze week rot geschrokken vanwege de stijging van het aantal zelfdodingen onder twintigers afgelopen jaar. Hij vindt het te triest voor woorden dat jonge mensen op zo'n jonge leeftijd deze keuze maken en vraagt zich af of de kerk niets kan betekenen.

Formatie

En ChristenUnie-leider Gert Jan Segers klonk afgelopen week geïrriteerd toen hij door Sigrid Kaag kalltgestelt werd. De D66-politica ziet een kabinet met de ChristenUnie niet zitten. En daarmee lijkt een regering met Groen Links en PvdA het meest voor de hand liggend. Sommige commentatoren vrezen een knetterlinks kabinet, maar Sjirk gelooft daar niks van.

Over de podcast Deze Week
In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

--:--