Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thera maakte van een speelcaravan een retro kampeermiddel

'De originele luifel lag nog in de caravan'

Een in de tuin vastgegroeide caravan? Een leuke uitdaging voor fanatiek klusser Thera Knotters. Na een opknapbeurt heeft ze nu een origineel kampeermiddel met romantische vintage-uitstraling. “De originele luifel lag nog in de caravan.”

Deel:

“In de tuin van mijn vader en stiefmoeder stond een speelcaravan voor mijn halfbroertje en -zusje. Toen zij er te groot voor werden dacht ik: daar ga ik mee aan de slag. De caravan had tien jaar in de tuin gestaan, maar was eigenlijk nog heel goed in shape. Het is originele SMV, een Scandinavisch merk dat heel lichte, aluminium caravans maakt. Hij was helemaal in de tuin vastgegroeid, maar omdat hij zo licht was, konden we hem er eigenlijk vrij gemakkelijk uit trekken.”

Hapje eruit

a3398c85-8264-42c5-71d0-214e17a6e9ee

Samen met haar vader heeft Thera de caravan helemaal opgeknapt. “We maken heel graag dingen samen. Ik ben ook de klusser bij ons in huis: ik ben snel uitgekeken op dingen en dan wil ik het weer anders. Van mijn man krijg ik de vrije hand, maar ik moet het wel zelf doen.

Het piepkleine badkamertje sloopten we eruit. De kasten en het keukentje hebben we laten zitten, die waren nog goed te gebruiken. Mijn moeder heeft de kussens van de caravan opnieuw bekleed. Dat zouden we eigenlijk samen doen, maar toen we ermee wilden beginnen, had zij het al gedaan. Voor mijn zoontje van bijna twee heb ik een klein bedje gemaakt naast het keukentje. Tijdens onze eerste vakantie hoorde ik ’s ochtends vroeg een gek geluidje. Hij had in de keuken een zak brood gevonden en uit alle boterhammen een hapje gegeten.”

Honeymoon in retro caravan

51789523-e951-24e8-87cd-410e911e4531

Na twee maanden klussen in avonden en weekenden, was de caravan klaar. “Het is heel mooi geworden. De inrichting is een beetje Scandinavisch, met een witte basis, terra tinten, veel rotan en een mooie visgraatvloer. Er zit zelfs een klein barretje in. Mijn vader en ik hebben samen een bedrijf waarmee we decoraties voor bruiloften verhuren en bruiloften stylen. We wilden de caravan ook gebruiken voor festivalbruiloften, bijvoorbeeld als honeymoonsuite. Door corona is dat nu nog niet gebeurd.”

Originele luifel

Vorig jaar kampeerde ik met mijn man, zoontje en bonuszoon voor het eerst met de caravan. In de caravan hadden we de originele luifel nog gevonden. Die had tien jaar ergens onderin gelegen, terwijl er in de caravan gespeeld werd! Er zaten geen tentstokken meer bij, maar in plaats daarvan hebben we backdrops gebruikt. Dat zijn paaltjes waarmee we voor bruiloften een prieeltje maken. Het zag er heel grappig uit, net een beachclub.

bf9565e3-d8a4-e0fd-f03c-b4630658ce5d

We stonden op een enorme camping waar veel nieuwe caravans stonden. Ons oldskool kampeermiddel viel daar behoorlijk op. Veel mensen wilden graag even om het hoekje kijken. Ze dachten dat het vanbinnen heel klein was, maar dat viel ze erg mee. Mijn zus zei: ‘Zelfs als je gaat creperen (in plaats van kamperen), ziet alles er nog zo fantastisch uit.’ Een mooi compliment, vond ik!”

Gordijntjes naaien

Thera moest op de camping nog gordijntjes naaien. “Ja, ik had mijn naaimachine meegenomen naar de camping! Dat kwam: ik dacht eerst dat het wel zonder gordijntjes kon, maar mijn zoontje vond het te licht om te slapen. De gordijnen moet ik nog wel wat aanpassen, want ik heb ze met klittenband gemaakt en ze doen het niet helemaal goed.”

Als het weer kan, wil Thera met haar gezin deze zomervakantie graag naar het buitenland gaan. “Mijn bonuszoon van vijftien slaapt dan lekker in zijn eigen tentje. Lekker een beetje door Europa cruisen, dat lijkt me heel erg leuk.”

Geschreven door

Hannah Zandbergen

--:--