Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tienduizenden bidders tijdens Dag van Nationaal Gebed

'Betrokkenheid was vandaag ongekend; we blijven bidden'

Deel:

Zo’n zeventigduizend mensen keken woensdag naar een livestream tijdens de Dag van Nationaal Gebed. Ze zagen hoe EO-presentatrice Marleen Stelling sprekers, bidders en artiesten ontving. Via Groot Nieuws Radio luisterden ook tienduizenden christenen mee. Er kwamen duizenden gebedsverzoeken binnen voor hulpverleners, overheid, familie en ouderen.

Via verschillende kanalen deden meer dan honderdduizend Nederlanders vandaag mee aan de Dag van Nationaal Gebed. Via een online gebedsmuur werden gebedsverzoeken ingediend voor onder meer hulpverleners, de overheid, familieleden en mensen die belangrijke beslissingen moeten nemen. 

Kerkklokken in het hele land

Terwijl om 19.00 uur in heel Nederland kerkklokken te horen waren, sloot Jeannette Westerkamp de Dag van Nationaal Gebed af met het uitspreken van het ‘Onze Vader’, een gebed dat christenen in Nederland en overal in de wereld met elkaar verbindt. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Dag van Nationaal Gebed Marleen Stelling
Credits: Willem Jan de Bruin.

Mark de Boer, die het initiatief nam voor de Dag van Nationaal Gebed, blikt terug: “Het woord dat deze dag voor mij kenmerkt is: ongekend. De betrokkenheid vanuit heel Nederland, België en ver daarbuiten overtrof al mijn verwachtingen. Ik ben er stil van. En het is na vandaag niet afgelopen. We blijven bidden en komen ook in actie, zoals je kunt terugzien in het initiatief #Nietalleen dat vandaag ook werd gelanceerd.” 

Digitale gebedsmuur

Op een digitale gebedsmuur zijn  ruim tweeduizend gebedsverzoeken achtergelaten. Onderwerpen daarbij zijn onder meer gebed voor hulpverleners, daklozen en voedselbanken, de overheid en gezinsrelaties. De centrale gebedsmomenten en de gebedsmuur zijn te vinden op de site Nationaalgebed.nl.

ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland organiseerden vandaag een Dag van Nationaal Gebed. Omdat gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen Zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden. 

Vandaag heb ik echt gezien hoe gebed mensen voedt, juist in deze tijd

“Het was een hele mooie, ontroerende dag," reageert Marleen Stelling, die deze dag presenteerde. "In mij zit ook een scepticus die denkt: bidden? Heeft dat zin? Moeten we niet vooral aan het werk? Maar ik heb echt gezien hoe gebed de mensen die ik mocht ontmoeten voedt, juist in deze tijd. Ik neem het zelf ook mee, om niet moedeloos te worden, maar te proberen om lichtpuntjes te tellen, ook als het alleen maar donker lijkt om ons heen.”

Beeld: Willem Jan de Bruin

--:--