Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tijs en Giovanca presenteren iedere dinsdag 'Op1'

Nieuwe latenightshow op NPO1

Het is er dan toch van gekomen! Afgelopen maandag, rond de klok van 22.30 uur, is er een nieuwe latenightshow op NPO 1 van start gegaan. En de EO doet iedere dinsdag mee! De naam: 'Op1'.

Deel:

Tijs: "Enkele weken geleden schreef ik al over dat volgens velen belangrijke televisietijdstip. Nadat Eva Jinek had besloten de KRO-NCRV te verlaten en naar RTL te vertrekken, startte de NPO een zoektocht naar een duo dat haar kon opvolgen. Toen die zoektocht mislukte, bedacht de NPO een nieuw plan: Eva Jinek zou worden opgevolgd door maar liefst tien presentatoren, elke dag twee, van verschillende omroepen.

De EO toonde vanaf het begin belangstelling om mee te doen. En met succes, want samen met Giovanca Ostiana ben ik vanaf deze week iedere dinsdagavond te zien. Giovanca is behalve zangeres ook presentator van het VPRO-programma Vrije Geluiden (dat net is gestopt) en actief christen.

De gedachte is simpel: iedere omroep kreeg de gelegenheid een duo af te vaardigen dat geschikt werd geacht een talkshow te presenteren over het nieuws van die dag. In november en december werden meer dan twintig tests afgelegd. Daaruit ontstonden (vooralsnog) vier duo’s. Behalve Giovanca en ik, zijn dat Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel namens Omroep MAX, Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand (BNNVARA) en Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra (ook BNNVARA). Het vijfde duo bestaat uit Welmoed Sijtsma & Sander Schimmelpenninck (WNL).

Mijn gedachten gaan natuurlijk terug naar de jaren 2007 tot 2014 toen ik op dit tijdstip Knevel & Van den Brink presenteerde, samen met Andries Knevel. Toch is zo ongeveer alles anders dan toen: Andries doet het nu vanwege zijn pensioen rustiger aan, we zonden toen vooral in de zomer uit (maar wel vijf dagen in de week in plaats van één) en ook niet onbelangrijk: het programma werd toen (aanvankelijk) geproduceerd door SkyHighTV, met veel (ex-) EO’ers. Nu zit ik naast Giovanca, zenden we één dag per week uit (maar wel het hele jaar door) en het programma wordt gemaakt door een ‘neutrale’ buitenproducent: TVBV, aangevuld met enkele EO’ers.

Ik heb er veel zin in. Giovanca is een prettige collega, één dag per week is voor mijn privéleven fijner dan de hele week en de mensen van TVBV zijn vakmensen. We gaan ons uiterste best doen u iedere dinsdagavond te voorzien van een actuele, zinnige, inspirerende en vrolijke dagsluiting."

Geschreven door

Tijs van den Brink

--:--