Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tijs van den Brink gaat in 'God, Jesus, Trump!' terug naar Texas

Donderdag, 22.20 uur, NPO 2

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de verkiezingen verloren, maar er hebben opnieuw veel Amerikaanse christenen op hem gestemd. In het vervolg van God, Jesus, Trump (EO) reist Tijs van den Brink opnieuw af naar Texas. Op het platteland ontmoet hij de gelovige Vietnamveteraan Mike, die voor de doodstraf is. Hoe heeft hij Trumps nederlaag verwerkt?

Deel:

Afgelopen november bad Mike nog vurig om een overwinning voor president Donald Trump, omdat de christelijke natie Amerika anders in gevaar komt. Tijs van den Brink gaat opnieuw met hem in gesprek. Ook heeft de presentator een ontmoeting met Kyle, die in de olie-industrie werkt. Trump beschermde zijn belangen door een grensmuur te bouwen, om ‘gelukszoekers’ tegen te houden.

Lees ook: Tijs van den Brink: 'God, Jesus, Trump!' is terug
Lees ook: Tijs van den Brink: 'God, Jesus, Trump!' is terug

Nu vreest Kyle dat Biden de fossiele industrie wil indammen, waardoor zijn baan verloren gaat. Tijs bezoekt in God, Jesus, Trump! opnieuw de Afro-Amerikaanse familie Gray, die ernstig verdeeld raakte, omdat zoon Bryson als rapper pro-Trump-songs maakte.

'God, Jesus, Trump!' – Aflevering: Texas for Trump

In het vervolg van God, Jesus, Trump (EO) reist Tijs van den Brink opnieuw af naar Amerika, waar tijdens de afgelopen verkiezingen veel christenen weer op Donald Trump werd gestemd. Nu hij de verkiezingen heeft verloren, en zijn Democratische tegenstander Joe Biden op 20 januari geïnaugureerd zal worden president, wil Tijs weten: hoe gaat het nu met zijn broeders en zusters in de VS? Hij ontmoet weer christelijke Trump-stemmers, maar spreekt ook met christenen die juist op Biden hebben gestemd. Vanavond gaat Tijs opnieuw naar Texas. 

Donderdag 14 januari, 22.20 uur, NPO 2

Kijk hier de uitzending terug op NPO Start

--:--