Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Trinity geeft drive-in concerten

'Samen feest vieren in je auto'

Vanwege de coronamaatregelen zijn veel muziekevents gecanceld. Trinity bedacht iets om toch te kunnen optreden. Dit najaar lanceert de band vier drive-inconcerten en een aantal kleinschalige optredens, zogenaamde ‘gatherings’. Frontman Elbert Smelt: “Ik hoop dat mensen ontdekken dat het heilzaam is voor de ziel om na zo’n lange tijd weer een concert live mee te maken.”

Deel:

Vier parkeerplaatsen in Almkerk, Putten, Dordrecht en Zwolle vormen het decor voor de drive-inconcerten. “We hadden niet gedacht dat we dit ooit zouden doen,” zegt Elbert. “Het concept is nieuw voor ons. Spannend dus, maar ook ontzettend leuk om een beetje te pionieren. Het plan? Wij maken een podium aan de ene kant van de parkeerplaats en het publiek kan vervolgens in zijn auto een plek zoeken op het terrein. Daarna stemt iedereen zijn autoradio af op het podium en klinkt onze muziek in de auto’s.”

Gatherings

Behalve de drive-inconcerten organiseert Trinity dit najaar vier gatherings. “Twee jaar geleden bedachten we dat het leuk zou zijn om kleinschalige optredens te doen – in de winter in boerenschuren en in de zomer in de open lucht,” licht Elbert toe. “Nu we noodgedwongen kleinschalige optredens geven, hebben wij dus geluk: we weten al hoe het moet én we weten dat het hartstikke leuk is. Op kleinschalige feestjes – waar zo’n honderd tot honderdvijftig mensen komen – is er veel meer interactie met het publiek. Fans, mensen die ons nog niet kennen, buren die elkaar meenemen… Daar krijg je ontzettend snel een goed sfeertje van.”

Meespelen met eigen gitaar

Wat is het verschil tussen een gathering en een ‘normaal’ concert? “Onze gatherings zijn geen strakke shows van begin tot eind. Er is ruimte voor improvisatie en we nodigen mensen met hun eigen gitaar uit om mee te spelen in een medley. In de pauzes en na het concert kletsen we met het publiek. Kinderen komen soms vertellen dat ze onze nummers elke dag draaien en van reizende gezinnen horen we hoeveel ze aan onze muziek hebben. Als ik zulke verhalen van hoop hoor, zing ik na de pauze niet meer hetzelfde. Teksten voelen anders wanneer je weet wie je publiek is.”

Uit de schulp

Durven mensen weer concerten te bezoeken? Elbert: “Mensen zitten nog steeds een beetje in hun cocon, zijn wat meer op zichzelf of bang voor corona. Wij hopen dat mensen uit hun schulp komen en zien dat de wereld nog steeds best vriendelijk is. Na zo lang geen livemuziek te hebben gehoord, is het alsof je eindelijk weer een taartje mag na lang op dieet te zijn geweest.”
Tijdens de gatherings, die geschikt zijn voor alle leeftijden, is het mogelijk om anderhalve meter afstand te houden van andere bezoekers. “Mochten we in een tweede coronagolf belanden, dan kunnen de drive-inconcerten sowieso doorgaan. Kom dus kijken en ontdek hoe het is om samen met ons feest te vieren in je auto!”

Familieplaat Wereldwijs

In de periode dat het vanwege corona niet mogelijk was om op te treden, is de band bezig geweest met het studio- en productiewerk voor de familieplaat Wereldwijs. “Het is een langgekoesterde droom van ons om met ons hele gezin iets te maken voor andere families,” legt Elbert uit. “Dit is een plaat met muziek over onderweg zijn door het leven. Tijdens de gatherings en drive-inconcerten lichten we alvast een tipje van de sluier op.”

Tekst: Aliene Boele
Beeld: Trinity

--:--