Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tv-kerkdienst Eerste Kerstdag: ‘Je bent niet alleen’

Download hier de bijbehorende cijferpuzzel voor kinderen

De kerkdienst op Eerste Kerstdag op NPO 2 staat net als enkele andere EO-programma’s tijdens Kerst in het teken van #jebentnietalleen. Hiermee vraagt de EO aandacht voor eenzaamheid.

Deel:

De EO verzorgt de kerkdienst samen met de Protestantse Gemeente Rijswijk (PKN) vanuit de Oude Kerk in Rijswijk. In aanloop naar Kerst is er een speciale lichtjeswand in deze kerk geplaatst. Hier kunnen mensen een kaarsje aansteken voor iemand die eenzaam is.

Lees ook: Kerstonderzoek: kwart Nederlanders voelt zich eenzaam tijdens Kerst
Lees ook: Kerstonderzoek: kwart Nederlanders voelt zich eenzaam tijdens Kerst

God is met ons

Het Bijbelse verhaal voegt een extra dimensie toe: God is met ons. Dominee Michiel de Leeuw vertelt hierover in zijn preek (die nu alvast te lezen is (PDF)). “Ook in deze dienst ontsteken we een licht in de duisternis," blikt hij vooruit. "Want daar gaat Kerst over. Dat wat moeilijk is in onze levens, geven we niet het laatste woord." In het radioprogramma Nog even Zondag (23 december om 22.00 uur op NPO Radio 5) stelt Michiel de Leeuw zich verder voor.

Tv-kerkdienst ‘Je bent niet alleen’

25 december, 9.55 uur, NPO 2

Puzzelen tijdens de preek

Ook aan de kinderen is gedacht: voor hen is er een speciale cijferpuzzel (PDF). De dominee noemt namelijk allerlei getallen in zijn preek. Als de kinderen die op de goede volgorde verbinden, verschijnt er een figuur in de puzzel.

En de collectie is bestemd voor…

In deze tv-registratie van de kerstdienst is verder speciale aandacht voor de actie van EO Metterdaad voor Bangladesh en de Rohingya, en er zijn opnamen van de kerstmarkt die elk jaar in en om de Oude Kerk in Rijswijk plaatsvindt.

--:--