Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vandaag maken we brownies

Week 7 - thema Vriendschap - vrijdag

Deel:

Samenzijn met vrienden is een feest. En bij een feest hoort lekker eten! Daarom maken we deze week iets waar veel mensen van genieten: brownies.
Je kunt deze brownies in een taartvorm maken, zodat je een chique brownietaart hebt, maar je kunt het beslag ook in een vierkante bakvorm gieten, zodat je het in blokjes kunt snijden. Dat maakt het delen extra makkelijk.
Ter variatie kun je citroenrasp door het beslag doen, voor een frisse noot, of garneer de brownies met slagroom en frambozen.

Ingrediënten

  • 75 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 90 gram pure chocola (zo puur als je kunt krijgen)
  • 90 gram boter
  • 240 gram kristalsuiker
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille-aroma

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng in een kom de bloem met de bakpoeder en het zout. Zet dit opzij.
  • Breek de chocola in stukjes en smelt het met de boter in een middelgrote pan op laag vuur. Roer alles glad.
  • Neem de pan van het vuur en roer de suiker, eieren en vanille erdoor. Voeg dan het bloemmengsel toe en roer tot alles is vermengd.
  • Schep het beslag in een ingevette bakvorm en bak het 20 minuten in de oven.
  • Laat de brownie op een taartrooster afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  • 75 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 90 gram pure chocola (zo puur als je kunt krijgen)
  • 90 gram boter
  • 240 gram kristalsuiker
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille-aroma

Eet smakelijk!

Ook interessant voor jou

Welk type vriendin ben jij?
Welk type vriendin ben jij?

Doe de test!

--:--