Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maaike (33) was jarenlang verslaafd aan zelfbevrediging

‘Seks kon niet mooi meer zijn in mijn denken.’

Al vanaf groep 8 was ze verslaafd aan zelfbevrediging en allerlei verkeerde fantasieën. „Enerzijds wilde ik leven zoals God het wilde. Anderzijds kwam ik hier niet los van. Het voelde als een dubbelleven”, vertelt Maaike (33). Ook als ze trouwt gaat de verslaving door, wat de relatie met haar man niet ten goede komt. „Totdat ik m’n zonde aan Ruben beleed en we ons lieten dopen. Als we nu seks hebben, ben ik super blij. Het herinnert me steeds aan wat God herstelde.”

Deel:

Vriendinnetjes legden in groep 8 aan Maaike uit wat zelfbevrediging was. “In de loop van m’n puberteit ging dit een steeds grotere rol spelen. Er kwamen heel verkeerde fantasieën bij. Ik was veertien toen ik in mijn droom hoorde zeggen: ‘Ik ben God de Almachtige, wandel voor Mijn aangezicht een wees oprecht’.” Maaike werd wakker en ging meteen op zoek in de Bijbel. “Het staat in Genesis 17, waar God Abraham roept. Ik nam het heel serieus, wilde oprecht zijn en mezelf niet meer bevredigen. Ik was heel serieus bezig met het geloof, deed goede dingen en sprak veel met vrienden over het geloof. Maar ik kwam niet los van m’n verslaving. Als het weer mis ging, voelde ik me heel down. Ik vroeg om vergeving en dacht dat het vergeven was. Maar dan ging het wéér mis. Voor m’n gevoel was ik twee mensen. Enerzijds was ik positief christen, anderzijds gebeurde er iets wat niemand wist.”

“Seks met een man viel tegen en ik kreeg steeds sterker fantasieën over vrouwen”

Toen Maaike verkering kreeg met Ruben, spraken ze af om geen gemeenschap voor het huwelijk te hebben. “Maar binnen een jaar tijd raakten we elkaar al overal aan en kregen we orgasmes. Ook daarover voelde ik me schuldig, want dat leek veel op echt seks en dat wilden we niet. Maar steeds gebeurde het weer. Tot Ruben een jaar voor ons trouwen zei dat we het niet meer gingen doen. Toen stopte het”, vertelt ze. “Toen we getrouwd waren, mocht opeens alles. Maar doordat ik opgewonden raken altijd gemixt had met smerige fantasieën, kon seks niet meer mooi zijn in mijn denken. Het linkte voor mij niet aan het mooie van elkaar liefhebben. Het hebben van gemeenschap viel me tegen. Ik had er geen zin in en we deden het steeds minder vaak. Op den duur nog niet eens een keer per maand. Zonder dat Ruben het wist, ging de zelfbevrediging ondertussen gewoon door. Seks met een man viel me zo tegen, dat ik steeds sterker fantasieën over vrouwen kreeg. Het maakte me verward. Was ik lesbisch of biseksueel?”

Laatste kans

Op een avond baden Ruben en Maaike intens om de Heilige Geest, omdat ze niet meer wilden leven zoals ze deden. “Hierna leek het juist alsof we ons geloof kwijtraakten. We gingen twijfelen of God wel echt bestond. Die gedachte leek me afschuwelijk, want Hij was heel belangrijk voor mij. Ook al wist ik dat er dingen uit m’n leven niet naar Zijn wil waren”, legt ze uit. “We besloten nog één keer de Bijbel door te lezen en letterlijk te doen wat er in het Nieuwe Testament staat over de wedergeboorte: bekering (zonden belijden), gedoopt worden en de Heilige Geest ontvangen. Als een soort laatste kans.”

Bevrijd

Op een avond beleed Ruben een zonde aan Maaike, waar ze niets van wist. “We lagen al in bed toen Ruben vertelde dat hij al vanaf z’n vijfde in aanraking was met porno en daar helemaal vast aan zat. Toen vertelde ik hem over mijn zelfbevrediging en de lesbische gedachten. Dat was super heftig. Maar nadat we het beleden hadden en gedoopt waren, was het voor mij in één keer over. Eerst was ik een slaaf van de zonde, nu wandel ik niet meer in het vlees, maar in de geest. Bij Ruben duurde het wat langer voor hij er vanaf was, maar hij is er nu ook helemaal van bevrijd!”

"Het is voor Hem een vreugde als wij samen één zijn”

Het opbouwen van de onderlinge seksuele relatie kostte nog wel wat moeite. “Ik voelde me gebruikt. Ruben had een negatief beeld van vrouwen en had dat op mij botgevierd. Maar ik merkte dat hij nu iemand anders was en niet meer op zichzelf, maar op mij gericht was”, zegt Maaike verwonderd. “Toch kwamen er nog regelmatig negatieve gedachten in me naar boven over wat ik had gedaan en wat Ruben had gedaan. Ik bad tot God wat ik moest doen en toen zei God me dat ik iets kostbaars voor Ruben moest kopen. Ik kocht een mooie ring met de inscriptie ‘All things new’. Daarna was het klaar met al het negatieve. Het is zó mooi als je gericht bent op de ander en diegene wil geven wat nodig is. Als we nu seks hebben, kunnen we allebei bidden in ons hoofd. We weten dat Hij erbij is en dat het een vreugde voor Hem is als wij samen één zijn. We doen overigens niet veel bijzondere dingen, zoals we eerst wel deden. Maar de seks draait om elkaar. We hebben niets extra’s nodig om het spannend te maken. Wat voor mij echt als totaal onverwachte verrassing kwam, is dat ik nu vaak een orgasme heb als we gemeenschap hebben. Alsof God wil zeggen: ‘Als Ik herstel, herstel Ik alles!”

Wist je dat het Eva Magazine een rubriek over seksualitiet bevat? In Hooglied kun je lezen dat God seksualiteit gegeven heeft om samen van te genieten in een liefdevolle en trouwe realtie. Wij zijn benieuwd hoe Eva vrouwen seksualiteit in hun leven ervaren. In de rubriek Eva & seks delen lezeressen hun persoonlijke en eerlijke verhaal.

Geschreven door

Corina Schipaanboord

--:--