Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Versoepeling geldt ook voor kerken: maximale bezetting weer mogelijk

Ventilatie blijft belangrijk punt van aandacht

Vanaf zaterdag 26 juni kan in kerkdiensten 100% van de capaciteit aan vaste zitplaatsen gebruikt worden – voor zover hierbij 1,5 meter afstand tussen de kerkgangers aangehouden wordt. Voor elk kerkgebouw kan op deze manier een maximaal aantal bezoekers worden bepaald.

Deel:

Het advies werd woensdag door het Interkerkelijk Contact Overheidszaken (CIO) gegeven en gaat in vanaf zaterdag 26 juni. Alles conform de algemene versoepelingen die de rijksoverheid vanaf komende zaterdag invoert.

Samenzang en koffiedrinken

In lijn met het advies van de overheid is samenzang ook weer mogelijk. Wel benadrukt de werkgroep zingen dat ventilatie een belangrijk punt van aandacht blijft. Ook de maximering van de groepsgrootte buiten komt te vervallen. Ook hier is de onderlinge 1,5 meter afstand het uitgangspunt. Dit biedt onder meer mogelijkheden voor openluchtdiensten en koffiedrinken na afloop, bijvoorbeeld in de kerktuin.

Mondkapjes

Het is wel belangrijk dat men de algemene randvoorwaarden in acht neemt. Dat betekent handen wassen, afstand houden en thuisblijven bij klachten. De mondkapjesplicht zal voor het grootste deel vervallen. Dat zal alleen nog gelden in ruimtes waar men geen anderhalve meter afstand kan houden.

Het is de verantwoordelijkheid van de kerkenraad of ze direct van al deze versoepelingen gebruik gaat maken. 

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--