Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Videoconcert Kinga Bán: 'Wat fluistert vandaag'

Nieuwe beelden van de volledige concertregistratie

Precies drie jaar geleden begon de 'Wat fluistert vandaag'-tour van Kinga Bán. Een reeks concerten waarin Kinga de liedjes van haar album 'Vandaag' presenteerde. Nu, drie jaar later kunnen we alle liederen nogmaals beluisteren via een uniek videoconcert.

Deel:

Kinga overleed in mei 2019. Daags na haar overlijden kwam het album Wij. Samen! uit dat Kinga kort daarvoor nog samen met haar kinderen had opgenomen. Op 14 februari 2020 kwam nog een laatste album van Bán uit, getiteld "Geboren".

Onze wereld wordt kleiner

"We zijn vooral thuis, zien veel minder mensen, hebben veel minder uitjes, ziekte staat centraal, onze wereld wordt kleiner en we kunnen niet echt plannen maken," schrijft Reinder IJmker, de man van Kinga op Facebook. "Het is leven met de dag! Woorden van nú, maar deze woorden passen voor ons ook heel goed bij drie jaar geleden. Met deze gedachte kwamen de liedjes van Wat fluistert vandaag boven drijven. Een muzikale avond waarin Kinga het leven met de dag in een onzekere situatie bezong. En daar gaat nu iets bijzonders mee gebeuren."

Lees ook: Recensie concert 'Wat fluistert vandaag'
Lees ook: Recensie concert 'Wat fluistert vandaag'

Videoconcert

Op 30 januari wordt er een videoconcert uitgezonden met nieuwe en unieke beelden van het concert 'Wat fluistert vandaag'. "Of het nu gaat over leven met de dag zoals in de titelsong bezongen wordt of het wat meer teruggetrokken leven wat in het liedje Kleiner aan bod komt", vertelt Reinder. "Maar ook de hoop en belofte die klinkt in Zo zal ik bij je zijn of de kracht die Kinga vraagt in Door alle tijden, een lied dat juist ook in deze tijd kan helpen om te gaan met verlies. Het is zo toepasselijk dat we het juist nu aan iedereen gunnen om je een hart onder de riem te laten steken. Vandaar dat je op zaterdag 30 januari kunt gaan genieten, thuis vanaf je bank, van de volledige concertregistratie van Wat fluistert vandaag."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tickets via Truetickets.nl

Kinga Bán (27 juli 1981 – 6 mei 2019) was een geliefde Nederlandse gospelzangeres, bekend van Sela, Psalmen voor Nu, New wine en haar solo-concerten. In mei 2019 overleed ze na jarenlang ernstig ziek te zijn geweest.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--