Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vier Palmzondag met de kliederkerk

Trinity speelt 'Kliederkerklied'

Jong en oud ontdekken in een dienst van Kliederkerk Maassluis de betekenis van Palmzondag. Samen bereiden ze zich voor op een groot feestmaal ter ere van koning Jezus.

Deel:

Op 28 maart om 11:30 uur zendt de EO op NPO 2 deze speciale kliederkerkviering uit. Aan de hand van creatieve activiteiten, liederen en een bijbelverhaal nemen Kliederkerk Maassluis en wereldband Trinity je mee in het verhaal van Palmzondag. 

Kliederkerk

Jong en oud ontdekken bij de kliederkerk op een creatieve manier samen de betekenis van bijbelverhalen. Al knutselend komen bijbelverhalen tot leven en gaan we met kinderen in gesprek. Zondag zijn we te gast bij de Protestantse gemeente in Maassluis, waar nu in coronatijd de kliederkerk op kleinschalige manier plaatsvindt.

Thuis meedoen

Predikant Pim Brouwer neemt de kijker mee met de het verhaal van de intocht van Jezus en nodigt gezinnen thuis uit om mee te doen met het ontdekken naar de betekenis van dit verhaal. Gezinnen kunnen via de website van Protestantse Kerk Nederland materiaal aanvragen om zelf mee te knutselen. Dat kan tijdens de dienst, of in de stille week tussen PalmPasen en Pasen.

Muziek

Kliederkerk_pasen

De wereldband Trinity is ambassadeur van de kliederkerk en werkt ook mee aan deze dienst.
Zij laten het speciale 'kliederkerklied' horen, maar ook bekende meezingers zoals bijvoorbeeld het lied Ik wens jou.

Wat is een kliederkerk precies?
Het is een nieuwe vorm van kerk-zijn, waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Deelnemers zijn vooral kinderen jonger dan twaalf jaar en hun ouders. Op een aantal plaatsen komen ook grootouders met kleinkinderen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--