Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Visie maakt het lied ‘Als je gelooft in liefde’

'De liefde blijft altijd overeind staan'

“Het kan als je gelooft. Als je gelooft in liefde.” Deze woorden staan centraal in het nieuwe Visie-lied over de liefde. Wilkin de Vlieger was als producer betrokken bij het project en kreeg de opdracht een nummer te maken dat aansloot bij het eerste Visie-thema van 2021. ‘Als je gelooft in liefde’ werd geboren.

Deel:

Voor de liedtekst en muziek klopte Wilkin aan bij Han Kooreneef, die verscheidene liedteksten van Marco Borsato en Guus Meeuwis op zijn naam heeft staan. “We kennen natuurlijk al talloze liedjes over de liefde, maar de zoektocht naar nummers waarin dit onderwerp plat of oppervlakkig wordt bezongen, duurt meestal maar kort. Han omschreef op een prachtige manier de kern van de liefde. Liefde is iets universeels en dit lied richt zich dus op iedereen. Maar hoe je het ook wendt of keert: alle liefde vindt uiteindelijk zijn oorsprong bij God."

Duet

Wilkin maakte samen met Jan Willem van Delft een arrangement en creëerde een naar eigen zeggen bijna-melancholische, maar meeslepende sfeer in het lied. Wilkin: “Han schreef het lied in een mannentoonsoort, maar we kwamen tot de ontdekking dat een vrouwenstem een mooie toevoeging zou zijn. We besloten er een duet van te maken: Jonathan Vroege zingt het lied nu samen met Miranda de Vlieger."

Op elkaar aangewezen

“Corona duwde hard op de rem van onze maatschappij,” vertelt de producer, die het belang van liefde in deze periode benadrukt en het lied dus juist in deze tijd vindt passen. “Vaak staan wijzelf centraal. Maar nu we op elkaar zijn aangewezen, kijken we weer vaker naar elkaar om. Wie of wat we ook verliezen, de liefde blijft altijd overeind staan. Wanneer je dat beseft, komen de zaken van dit leven in een heel ander licht te staan."

Wilkin hoopt dat het lied van betekenis gaat zijn voor de mensen die het horen. “Waar ik vooral op hoop, is dat het mensen aanspoort op zoek te gaan naar de liefde en dat God via het lied tot de luisteraar zal spreken. Want dan krijgt liefde pas écht de ruimte."

Bekijk de clip: 'Als je gelooft in liefde'

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zandprinses Rosa van der Vijver maakte met zand de clip bij het lied. ‘Als je gelooft in liefde’ is daarnaast beschikbaar via de bekende streamingdiensten. 

Tekst: Lukas ten Napel
Beeld: Rosa van der Vijver

--:--