Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Voetballer Depay: ‘Ik vind rust in het geloof’

Waarom stopt Memphis zijn vingers in de oren na een doelpunt?

Oranje is goed begonnen aan het EK. In de Johan Cruijff Arena zette de spits Memphis Depay Nederland op een 1-0 voorsprong tegen Oostenrijk. En in de wedstrijd tegen Noord-Macedonië maakte Memphis een doelpunt in de 24e minuut. Door zijn geloof staat Memphis anders in het leven. “Het is te zien aan mijn celebration, de manier waarop ik een goal vier.”

Deel:

Als Memphis juicht, stopt hij vaak zijn vingers in zijn oren. Veel mensen denken dan dat hij bedoelt dat het publiek stil moeten zijn. Maar dat is niet zo, vertelt hij in een interview. “'Het is mijn manier om God te bedanken en te laten zien dat ik blind en doof ben voor de wereld, voor de mening van mensen. Ik weet dat ik goed doe als ik de Bijbel lees en bid. Het heeft een diepe, krachtige betekenis voor mij. Dat weten veel mensen niet. Ze vinden het misschien een beetje raar. Voor mij is het de manier om mijn leven te leven. Op deze manier vier ik het leven."

Bijbellezen

Het christelijke geloof speelt sinds een paar jaar een belangrijke rol in het leven van Memphis. “Ik ben mezelf meer gaan kennen. Iedereen weet dat ik van vroeger uit al gelovig ben, maar ik heb nu ook mijn rust gevonden in het geloof. Dat brengt me op een ander level en geeft een andere insteek aan mijn leven. Als ik de Bijbel lees, geeft me dat rust. Ik ben nu bezig met het Nieuwe Testament. Vroeger heb ik ook wel de Bijbel gelezen, maar toen ik jong was, waren er nog zoveel andere dingen in mijn hoofd dat ik er niet echt op gefocust was.”

God is overal

Vooral het Bijbelboek Genesis spreekt hem aan. “Dan zie je wat God voor ons heeft gedaan. Hoe alles is begonnen. Dat God ons heeft geschapen. Als kind ging ik met mijn opa en oma naar de kerk. Nu ga ik niet naar de kerk, want ik speel vaak op zaterdag en zondag, maar ik weet dat God overal is.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gemist: Docu Memphis Depay 'Met beide benen'

BNN/VARA zond op 20 juni de documentaire Met Beide Benen uit, waarin Jessica Villerius meer liet zien over het leven van de vedette Memphis Depay.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--