Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Volg de online christian-friendly sekscursus

Openheid over seksualiteit, maar niet plat

Relatietherapeute Cocky Drost biedt een christian-friendly sekscursus aan. Een online serie van 17 video’s die je helpen je seksuele relatie te verdiepen en issues op te lossen. Een ‘christian-friendly sekscursus’: wat moeten we ons daar precies bij voorstellen en voor wie is zo’n cursus interessant? Eva vroeg het aan Cocky.

Deel:

Waarom ben je deze cursus begonnen?

Afbeelding_De_Sekscursus

“Tijdens gesprekken met stellen in mijn praktijk kwam een bepaald onderwerp telkens terug: hun seksuele relatie. Ik merkte dat ik telkens hetzelfde verhaal aan het vertellen was. Ik dacht: dit kan efficiënter en ben deze cursus begonnen. Seks kan mensen met elkaar verbinden, maar ook van elkaar verwijderen. Daarom is seks zo belangrijk. Mijn doel is niet om het taboe op dit onderwerp te doorbreken. Ik wil dat seks weer verbinding oproept en geen verwijdering.
Een nieuwe positieve kijk op seks is zo hard nodig in deze wereld. Ook ongelovigen zien het verschil tussen snelle seks en verbindende seks. Seks is zeker fijn, maar seks is het fijnst als je je kunt overgeven aan de ander. Dan is het belangrijk dat je je veilig voelt bij je partner en bij jezelf.”

Wat maakt deze cursus christian-friendly?

“Voor veel christenen is seks nog best een spannend onderwerp. Hoewel ik het open en luchtig benoem, wordt het niet plat. Het is ook geen cursus ‘kamasutra’ ofzo. Ik geef zeker ook praktische tips, maar laat heel bewust de ruimte om mensen hun eigen grenzen te laten kiezen.”

Voor wie is deze cursus allemaal interessant?

“Voor mensen die een duurzame relatie hebben. Een relatie van liefde en vertrouwen. Het maakt niet uit hoe lang je bij elkaar bent. Deze cursus is niet alleen voor stellen die het idee hebben dat ze ingedut zijn.”

Ook voor mensen die niets te klagen hebben over hun seksleven?

“Jazeker. We bespreken ook de emotionele verbinding tussen jou en jouw geliefde. Bij een sekscursus denken mensen al snel aan vragen als: ‘Hoe kom je in de stemming voor seks?’ Maar in deze cursus beantwoord je ook vragen als: ‘Hoe blijf ik als individu in verbinding met mijn partner? Hoe houd ik die balans gezond?’ Je hoeft geen groot probleem te hebben om deze cursus te volgen. Ook zonder grote relatieproblemen is verdieping van je seksuele relatie belangrijk.”
 

Wanneer is seks goede seks?

“Seks waarin je je verbonden voelt met elkaar. Waarbij je je helemaal veilig voelt bij jouw geliefde. In liefde en vertrouwen.”

En wat als je gewoon niet zo van seks houdt?

“Ik zou dan eerst vragen: Hoe komt het dat je niet van seks houdt? Komt die weerstand ergens vandaan? Misschien denk je dat je geen zin hebt in seks, maar voel je ergens eigenlijk schaamte. Misschien is er iets gebeurt waardoor je je onbewust onveilig voelt tijdens de seks. Aseksualiteit komt ook voor. Maar ik zou eerst die vragen gaan beantwoorden.” 

Welke tip over seksualiteit zou iedereen eigenlijk moeten krijgen?

“Leer naar jezelf te luisteren. Wat voelt goed en wat niet? Als je met je geliefde aan het zoenen bent, hoef je niet meteen gelijk door te gaan. Geef je grenzen aan bij jezelf en bij jouw partner. En praat vooral over seks. Blijf in gesprek met elkaar over jullie seksuele relatie.”

Kijk voor meer informatie op www.desekscursus.nl

Lees ook: Tips van Cocky Drost: Wat doe je als de liefde op is?

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--