Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Volkszanger Rob van Daal leeft in 'Steenrijk, Straatarm' week in armoede

Rijk stel ruilt met alleenstaande vader; woensdag, 21.30 uur, SBS 6

Deel:

De Brabantse volkszanger Rob van Daal geniet samen met Karen Jurriens van het goede leven, terwijl alleenstaande vader Bjorn met zijn twee tieners met een behoorlijke schuld kampt. In Steenrijk, straatarm (SBS 6) ruilen beide huishoudens een week van woning, budget en leven. Kunnen ze aan elkaars welstandsniveau wennen?

Net over de grens, in het Belgische Loenhout, woont de Brabantse volkszanger Rob van Daal. Rob zit al ruim dertig jaar in het vak. Daarnaast is Rob een nieuwe weg ingeslagen door kunst te gaan maken, en met succes. Rob ontmoette vorig jaar zijn geliefde Karen Jurriens. Samen genieten ze van een luxe leven. Maar in deze aflevering van Steenrijk, staatarm zal het leven van Rob en Karen er een week lang heel anders uitzien. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Steenrijk, straatarm Bjorn Wesley Jolijn
Bjorn, Wesley en Jolijn ruilen in 'Steenrijk, straatarm' met Rob van Daal en Karen Jurriens.

Ze ruilen een week van leven, woning en inkomen met Bjorn. Deze alleenstaande vader woont met zijn kinderen Wesley (14) en Jolijn (12) in het Drentse Emmen. Na zijn scheiding is Bjorn financieel het overzicht kwijtgeraakt, waardoor hij nu met een grote schuld kampt. Hierdoor moet het gezin rondkomen van 45 euro per week.

Bjorn, Wesley en Jolijn uit Emmen moeten rondkomen van 45 euro per week

Een bedrag waardoor Bjorn voornamelijk veel 'nee' moet verkopen aan zijn kinderen. In Steenrijk, straatarm leven Rob van Daal en Karen Jurriens een week lang in armoede, in de eenvoudige woning van Bjorn en zijn gezin. Op hun beurt nemen zij een week lang het bestaan van Rob en Karen over. Kunnen beide gezinnen aan elkaars leven wennen? En maakt geld echt gelukkig? Na een week maken ze samen de balans op. 

Steenrijk, straatarm

In Steenrijk, straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? In deze aflevering ruilen volkszanger Rob van Daal en Karen Jurriens een week met alleenstaande vader Bjorn en zijn kinderen Wesley en Jolijn. Na een week blikken ze samen terug op het experiment. 

Woensdag 9 juni, 21.30 uur, SBS 6

--:--