Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kom ook naar de exclusieve voorpremière van Rafaël: een film over grenzeloze liefde

Deel:

Waargebeurd en wereldnieuws: de bijna onmogelijke liefde tussen de Brabantse kapster en een Tunesiër. Hun verhaal is te zien in de nieuwste film Rafaël. Als Lazarus-lezer kun jij de exclusieve voorpremière bijwonen op zaterdagochtend 6 oktober in Utrecht.  

Rafaël is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal vertelt de film het aangrijpende, soms ongelooflijke relaas van de Nederlandse Kimmy (Melody Klaver) en Tunesische Nazir (Nabil Mallat).

afbeelding
afbeelding.

Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw.

Menselijk verhaal achter de vluchtelingencrisis

Voorafgaand aan de film praten we kort met de creative producer van de film, Jelle Nesna van Rinkel Film. Hij volgde het verhaal al sinds 2011, toen het in het nieuws kwam. Rinkel Film zag in het verhaal een kans om het menselijke verhaal achter de Arabische Lente en de vluchtelingencrisis in kaart te brengen.

Daarnaast is Rob Timmerman aanwezig. Rob besloot meer dan twee jaar geleden na een burn-out zijn leven volledig om te gooien. Van redacteur werd hij hulpverlener: hij redt nu bootvluchtelingen. Rob werkt als vrijwilliger voor verschillende NGO’s en hij kent het gebied waar de film zich afspeelt. Vorig jaar gaf hij dit interview aan Linda Nieuws.

Rafaël is geregisseerd door Ben Sombogaart, bekend van o.a. Knielen op een bed violen en De Tweeling. Het is de eerste Nederlandse speelfilm over de vluchtelingencrisis. Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde, verscheen al in boekvorm, geschreven door Christine Otten.
De EO is co-producent van deze film, vandaar dat Lazarus als EO-platform deze voorpremière kan organiseren.

Programma van de ochtend

afbeelding
afbeelding.

De voorpremière is op zaterdagochtend 6 oktober in Zaal 2 van Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1 te Utrecht. De toegang is € 7.

9.30 u Ontvangst met thee en koffie(-buffet) in foyer bij de zaal
10.00 u Inleiding en start film
De film duurt 105 minuten.

Reserveer hier je toegangskaart.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Voor deelname aan een EO-activiteit is een lidmaatschap per persoon verplicht. Klik hier om online uw lidmaatschap te regelen of bel met 035-2210022.
--:--