Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn.

Veelzeggende oneliner van Jezus

Zijn er dingen die echt waarde voor je hebben? Waarvoor je alles wilt missen? Grote kans, dat je daar dan ook heel vaak mee bezig bent, al is het maar in gedachten.

Deel:

Als je bezittingen je schat zijn, heeft dat invloed op je hart. Op je geluksgevoel. Op je humeur. Op je relaties. Hoe overleef je, als je 'ff geen cent te makken' hebt? Michael W. Smith schreef: "Je geld kun je verliezen, populariteit kan net zo snel verdwijnen als het gekomen is. Ouderdom zal zelfs het lichaam van de grootste atleet laten aftakelen. De normale zorgen en problemen van het leven zullen de trots vernietigen." Ons hele leven is zo vergankelijk!

Je bezittingen
Jezus raadt ons daarom aan om geen schatten op aarde te verzamelen. Ze worden weggevreten door mot en roest. Dieven liggen op de loer om het te stelen. Miljarden 'verdampen' bij een kredietcrisis. De zorgen beheersen je al, terwijl de gevaren zich nog niet eens aandienen. Mag je dan niets meer bezitten? Natuurlijk wel. Maar laat het niet je schat, het belangrijkste in je leven worden.

Je innerlijk
Je kunt ook 'schatten in de hemel' verzamelen. Het gaat dan om iets waar je echt rijk van wordt, zonder dat iemand het van je kan afnemen. Er zijn drie dingen die altijd blijven, terwijl alle andere dingen in ons leven voorbijgaan: geloof, hoop en liefde. En de liefde is het belangrijkst (1 Korintiërs 13:13). Jij hebt het nodig, de mensen om je heen hebben het nodig!

Hemels
Deze schatten zijn verbonden met een persoon in de hemel: Jezus. Toen Hij op aarde was, waren zijn geloof, hoop en liefde een weldaad voor de mensen om Hem heen. En Hij was zich voortdurend bewust van Gods aanwezigheid, die Hem leidde en kracht gaf, zelfs op de moeilijkste momenten. Hij was rijk, hoewel Hij niets bezat!

Als je deze schat vindt, heb je een lijntje naar de hemel, je toekomstig thuis. Dat lijntje is ook een bron van hoop, omdat het je verzekert: God is erbij!

Matteüs 6:19-21
'Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen. Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn.'

--:--