Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waarom je met refo's de beste gesprekken hebt! #51

Aflevering #51 van De Ongelooflijke Podcast met Bart Jan Spruyt

Bijna alle Nederlandse kerken zien de ledenaantallen flink dalen, maar er is één bolwerk dat gestaag tegenwicht biedt: de reformatorische christenen. Tot voor kort groeiden de kerken daar zelfs. Hoe kan dat? Journalist David Boogerd en vaste gast theoloog Stefan Paas gaan in De Ongelooflijke Podcast gesprek met Bart Jan Spruyt, hij is historicus en zelfverklaard ‘nuttige idioot’ van de reformatorische wereld.

Deel:

Bart Jan Spruyt is al jarenlang docent op reformatorische scholen en aan het Hersteld Hervormde Seminarie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook is Spruyt een voorvechter van het conservatisme in Nederland en was hij betrokken bij de oprichting van de politieke partij van Geert Wilders: de PVV. Hij noemt dit nu een grote fout.

Een gesprek met Bart Jan Spruyt en Stefan Paas over de vreze Gods, je terugtrekken achter de dijken en waarom je met refo's de beste gesprekken hebt.

Wat ook aan bod komt: Hoe komt het dat juist deze groep reformatorische christenen steeds harder in conflict komt met de seculiere meerderheid? Onlangs werden journalisten op Urk en Krimpen aan den IJssel belaagd door boze kerkgangers. Waar komt die assertiviteit vandaan? En hoe dicht je groeiende kloof tussen seculier en reformatorisch Nederland, als die al te dichten is?

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Ongelooflijke Podcast: over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

--:--