Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Wat een rijkdom zit er in muziek'

EO-directeur Arjan Lock over (zomerse) muziek

Afgezien van de psalmen die we in de kerk zongen, kinderkoor ‘Sursum Corda’ waar ik op zat en de liedjes van Elly en Rikkert, kreeg ik van huis uit niet veel muzikale bagage mee. En ergens heb ik dat altijd wel als een gemis ervaren.

Deel:

Tegenwoordig groei je op met playlists: afspeellijsten met favoriete muziek. Wat een rijkdom is het om binnen een handomdraai te beschikken over eindeloos veel nummers. In mijn jeugd was je al blij met een cassettebandje met op het hoesje de nummers, met de hand geschreven.

Bij ons thuis is het de laatste jaren een levendige boel wat muziek betreft. Boaz (18) speelt gitaar en heeft echt gevoel voor goede muziek. Hij weet er veel van, kan alles meezingen en laat ons graag meegenieten. Bijvoorbeeld tijdens langere autoritten. Via hem kwam John Mayer weer onder mijn aandacht. Heerlijk om er samen met hem van te genieten en te zien dat muziek generaties verbindt. Boaz’ inbreng ervaar ik als een verrijking van ons gezinsleven.

Tijdens het Wij-ding, zoals we de wekelijkse bijeenkomst met onze medewerkers in de kapel van het EO-gebouw noemen, zingen we vaak een lied van Sela. Mirjam Kerkhof vertelt deze week in Visie over haar liefde voor muziek en hoe zij totaal onverwacht de vaste zangeres werd van Sela.

Ook ‘naar buiten toe’ heeft de EO vanouds muziek een plek gegeven. Denk alleen al aan alle Nederland Zingt-uitzendingen en -evenementen, en natuurlijk de EO-Jongerendag. Muziek is een prachtige gave van God.

Als we deze zomer weer de lange rit naar de hak van Italië maken, zullen we onderweg zeker ook naar mooie muziek luisteren, als een vliegwiel van het zomergevoel.

Ik heb me er maar bij neergelegd dat muziek en leven bij mij nooit zo geïntegreerd zullen zijn als bij Boaz en veel anderen het geval is. En al moet ik er zelf altijd bewust voor kiezen tijd vrij te maken om naar muziek te luisteren, ik kan (en ga) er wel degelijk van genieten. Want wat een rijkdom zit er in muziek!

Geschreven door

Arjan Lock

--:--