Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Weekendoverdenking: Krachtig door zwakheid

'Ook als jij even niet zo je best doet om een licht te zijn, werkt God door je heen.'

Een licht zijn voor de mensen om ons heen, als zout op de aarde rondwandelen. Prachtige termen die iets van Gods opdracht laten zien. Maar leven voor God kan soms best wel moeilijk zijn. Soms kan het voelen alsof je geen kracht meer hebt. Geen kracht voor de dingen die op je pad komen, voor de dingen die mensen van je vragen, en misschien ook geen kracht voor de dingen die God van je vraagt. Wat nu?

Deel:

Voordat we een hele preek beginnen over als zout op de aarde zijn, laten we eens kijken naar deze vraag: waar haal jij je kracht vandaan om iedere dag opnieuw op te staan en te doen wat je hand vindt om te doen? Als we de kracht uit onszelf proberen te halen, zullen we ontdekken dat we op een bodem stuitten. Of we iets nou graag of juist liever niet willen, we zullen onze zwakheden tegenkomen.

Kom naar Mij als je moe bent

Daar staan we dan met onze handen vol zwakheid voor God. Misschien ben je uitgeput, heb je geen motivatie, vind je dat je niet genoeg talenten hebt of vind je het gewoon ontzettend moeilijk om tijd voor Hem vrij te maken. Daar is maar één medicijn voor:

Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven. Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden. Want wat Ik je te  doen zal geven, is niet te moeilijk of te zwaar voor je.”
(Matteüs 11:28-30, BasisBijbel)

Voel je je ‘zwak’? Onthoud dit: Gods kracht wordt in jouw zwakheid volbracht. Ook als jij even niet zo je best doet om een licht te zijn, werkt God door je heen.

Kracht van God is geen superkracht

Nog een kleine opmerking: Kracht van God is geen superkracht die je elke keer vol vuur en vlam zet om de hele wereld in één dag te kunnen veranderen. Hij geeft je elke dag opnieuw precies genoeg kracht voor de dingen die je te wachten staan. God, je Vader, weet precies wat je nodig hebt.

Dank U Vader, dat U zorgt voor ons!

Geschreven door

Corianne van der Werf

--:--