Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Weekendoverdenking: Rusten zoals Jezus

Als je je een octopus voelt

Een blik op je schema en je weet genoeg. De badkamer moet dringend schoongemaakt worden. Maar er staat ook nog een deadline voor dat ene toffe project. Oh, en niet te vergeten: je zou nog gezellig lunchen met een vriendin. Je telefoon piept. Oeps, afspraak bij de sportschool vergeten.

Deel:

Heb je wel eens het gevoel dat je een goochelaar bent die alle ballen in de lucht probeert te houden? Dat het lijkt alsof iedereen denkt dat jij een octopus bent met acht handen? Dat de wielen van je leven sneller ronddraaien dan jij bij kan benen? Je leven wordt zo gemakkelijk gevuld, dat je haast geen tijd meer hebt om even op adem te komen en rust op te zoeken. Je kan vast wat hulp gebruiken bij de vraag hoe je nu eigenlijk tot rust kan komen.

Wat deed Jezus tijdens de laatste sabbat van zijn leven?

Laten we eens kijken wat Jezus deed tijdens de laatste sabbat van zijn leven. Het evangelie van Matteüs is dan vast mooi om mee te beginnen als eerste Bijbelboek van het Nieuwe Testament. Niets gevonden? Marcus dan, lees wat Marcus heeft opgeschreven over de manier waarop Jezus de sabbat doorbracht. Nog steeds niet gevonden? Vreemd. Hoe zit het met Lucas? Wat zegt Lucas erover? Helemaal niets? Nou, dan Johannes maar. Johannes schrijft vast wel iets over Jezus’ sabbat. Niet? Zelfs niet een zinnetje? Hmmm… Het lijkt erop dat Jezus die dag niet al te veel uitgevoerd heeft.

‘Wacht eens even. Is dat het?’
Dat is het.

‘Dus Jezus hield sabbat, terwijl Hij nog maar één week te leven had?’
Voor zover wij weten wel.

‘Dus je bedoelt dat Hij, met al die apostelen die Hij moest opleiden en al die mensen die Hij moest onderwijzen, gewoon een dag de tijd nam om uit te rusten en God te aanbidden?’
Blijkbaar wel.

En niet alleen op de sabbat. Heb je wel eens gelezen wat Jezus deed na zijn publiekelijke optredens? Op een dag dat Hij meer dan vijfduizend mensen in een milliseconde van eten had voorzien en de menigte nog meer preken van Hem wilde horen, piepte Jezus ertussen uit. Hij nam afscheid en ging naar de berg om te bidden.

Tot rust komen? Zoek je berg maar op.

Lees ook: Tien tips om je angst los te laten

Geschreven door

Corianne van der Werf

--:--