Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wesley Adema viert elk jaar kerst samen met zijn ex-vrouw

‘Het voelde vanaf het begin vanzelfsprekend om kerst met z’n allen te vieren’

Niet voor niets heeft Wesley Adema de tekst ‘My family first’ op zijn borst laten tatoeëren: hij viert kerst het liefst met de hele familie, inclusief zijn ex-vrouw Nancy. “Onze zoon Sky (11) is het vrolijkst als we met z’n allen bij elkaar zijn. Daar doe ik het voor.”

Deel:

Vijf jaar was hij, toen zijn ouders gingen scheiden. Een gebeurtenis die diepe indruk maakte op de jonge Wesley Adema. “Natuurlijk weet je als kind niet beter”, blikt hij terug op zijn jeugd. “Toch heb ik er achteraf gezien wel last van gehad. Ik groeide op bij mijn moeder en stiefvader en was me er altijd van bewust dat ik geen bloedband met mijn stiefvader had – het voelt toch anders dan met je eigen echte vader en moeder. Jarenlang hoopte ik stiekem dat mijn ouders weer bij elkaar zouden komen. Terwijl ik nu als volwassene weet: dat kon helemaal niet. Het was een simpele kinderwens.”

Het beste van Opgroeien & Gezin tweewekelijks in je mail?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

Co-ouderschap

Afgelopen zomer gaf vastgoedbelegger Wesley een inkijkje in zijn portemonnee voor het EO-programma Waar doen ze het van?. Daar vertelt hij in de eerste aflevering dat hij op zijn 15e bij zijn moeder en stiefvader uit huis ging en bij zijn vader introk. Ze hadden het goed samen: ze waren net twee vrijgezelle vrienden. Maar toen zijn vader vier jaar later een nieuwe vriendin kreeg, werd Wesley op straat gezet. “Dat was wel een klap voor mij, dat je eigen vader zoiets doet”, deelt hij openhartig in het tv-programma. Deze ervaring zorgde er onder andere voor dat hij zo snel mogelijk financieel onafhankelijk wilde worden: hij werkte keihard om voor zijn dertigste een vermogen van 1 miljoen euro te hebben.

Wie is Wesley Adema?

Vastgoedondernemer Wesley Adema (38) woont samen met zijn vrouw Alicja (35) en zijn zoons Sky (11) en Josh (8) in Breda. Afgelopen zomer gaf hij in het EO-programma Waar doen ze het van? een inkijkje in zijn financiën. Daar vertelt hij hoe hij vanaf nul zijn ondernemingen heeft opgebouwd – inmiddels heeft hij een vermogen van acht miljoen en een inkomen 57.000 per maand.

Maar de scheiding van zijn ouders had ook grote invloed op Wesleys keuzes toen hij zélf ging scheiden. “Mijn zoontje Sky was nog maar drie maanden oud toen Nancy en ik uit elkaar gingen”, vertelt Wesley. “Net zoals mijn ouders, heb ik ook die keuze gemaakt om te scheiden, hoe erg ik dat ook vond voor die kleine. Maar ik wilde het anders aanpakken. Waar ik als kind mijn vader maar een weekend per maand zag, heb ik bij Sky vanaf dag één vol gekozen voor het co-ouderschap om zo min mogelijk van hem te missen. Woensdag tot zaterdag was mijn kleine altijd bij mij. Elke avond plofte ik om 19 uur helemaal gebroken op de bank als hij weer in zijn bedje lag. Gelukkig trok mijn huidige vrouw Alicja – met wie ik alweer negen jaar getrouwd ben – een maand later bij me in. Sky was meteen gek op haar.”

Jarenlang hoopte ik stiekem dat mijn ouders weer bij elkaar zouden komen

Wijze vrouwen

Wesley vervolgt: “Ik heb mijn nieuwe vrouw Alicja vanaf het begin uitgelegd: ‘Jij hebt mij nu, en Nancy heeft mij niet meer. Maar als Nancy belt omdat ze een probleem heeft, wil ik er voor haar zijn, want mijn kind is wel bij haar.’ Ik heb er mijn bloed, zweet, tranen en geld voor over om alles goed te laten lopen voor iedereen. Gelukkig heeft Alicja dat vanaf het begin geaccepteerd. En ze denkt zelfs mee. Twee jaar geleden wilde ik bijvoorbeeld een nieuwe auto voor Nancy kopen, omdat de oude kuren begon te vertonen. Alicja moedigde me aan om een duurdere elektrische auto voor Nancy te kopen, zodat ze niet meer hoeft te tanken.” Glimlachend: “Ze is niet jaloers en begrijpt de situatie goed. Ja, Alicja en Nancy zijn allebei goede en wijze vrouwen.”

Familie Adema in ‘Waar doen ze het van?’: ‘Het was altijd al mijn doel om miljonair te worden’

Lees ook over:

Familie Adema in ‘Waar doen ze het van?’: ‘Het was altijd al mijn doel om miljonair te worden’

Kerst met z’n allen

Mede doordat Alicja en Nancy goed met elkaar kunnen opschieten, voelde het vanaf het begin vanzelfsprekend om kerst met z’n allen te vieren. “Dat was niet eens een bewuste keuze: het is vanaf het eerste jaar gewoon zo gelopen”, legt Wesley uit. “Als Nan eerste kerstdag alleen zit – omdat haar ouders op vakantie zijn, of wat dan ook – vind ik het niet meer dan normaal om haar bij ons uit te nodigen. Vorig jaar vierden we kerst bij mijn broer, en dan vraag ik hem niet eens of Nancy ook welkom is. Voor iedereen is het de normaalste zaak van de wereld.”

Natuurlijk had ik voor Nancy en Sky ook tickets geregeld, zodat ze op kerstavond konden invliegen

Invliegen op kerstavond

Sky kan zich niet anders herinneren dan dat hij de ene helft van de week bij zijn moeder is, en de andere helft bij Wesley, Alicja en zijn halfbroertje Josh. “Toch viel het me jaren geleden al op dat Sky het vrolijkst is als we allemaal bij elkaar zijn”, merkt Wesley op. “Dat is toch het mooiste dat er is? Daar doe ik het voor. Zo waren we ook een keer met kerst in Polen, bij de familie van mijn vrouw. Natuurlijk had ik voor Nancy en Sky ook tickets geregeld, zodat ze op kerstavond konden invliegen om de kerstdagen bij ons door te brengen. En naast kerst, eet Nancy ook elke maandagavond met ons mee, gaat ze weleens mee op vakantie en vieren we gezamenlijk Sinterklaas.” Na een korte stilte begint Wesley te lachen: “Sky heeft me weleens gevraagd: ‘Waarom komt mama niet gewoon bij ons wonen?’ Dat is me dan toch net iets te dichtbij, haha!”

‘Ik gun haar het beste’

Nancy heeft sinds de scheiding met Wesley geen nieuwe relatie. “Dat maakt het misschien ook makkelijker om zo met elkaar om te blijven gaan”, knikt Wesley. “Natuurlijk gaat er een hoop veranderen als ze wel een relatie krijgt. Het kan twee kanten op gaan: het contact wordt minder omdat haar nieuwe vriend het niet leuk vindt of het niet klikt, of het wordt juist heel gezellig en alles draait op dezelfde manier door. Of eigenlijk is er nog een derde scenario: we hebben nóg meer contact, omdat we daar ook weer vrienden mee worden. Wie weet wat de toekomst brengt. Ik gun haar gewoon het beste. Ze is gelukkig als vrijgezel, maar als ze wel de liefde zou vinden, is dat alleen maar mooi.”

Geschreven door

Arianne Ramaker

--:--