Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wie is Margje Fikse?

Presentatrice vervangt Giovanca bij 'Op1'

Na Sophie Hilbrand op vrijdag en Willemijn Veenhoven op maandag, is het vandaag Giovanca Ostiana die uitvalt bij het programma Op1. Vanavond is er dus een nieuw, vooralsnog eenmalig Op1-duo: Tijs van den Brink en Margje Fikse. Wie is Margje Fikse?

Deel:

In 1998 start Margje bij de Evangelische Omroep als verslaggever voor de tv-actualiteitenrubriek ‘2Vandaag’. In hetzelfde jaar presenteert zij ook het dagelijkse tv-kinderprogramma ‘Xieje’. Daarna is ze te zien als presentator van diverse tv-programma’s zoals ‘Het Familiediner’, ‘BlinQ’, ‘De Laatste Reis’, ‘Fiks a life’ en de tv-actualiteitenrubriek ‘Netwerk’. Naast presentator is Margje tv-verslaggever bij onder meer ‘Netwerk’, ‘De Vijfde Dag’ en ‘Dit is de Dag- Reportage’.

Recente programma’s die Margje presenteert sinds 2016 zijn ‘Dit is de Dag’ en het EO/NOS-radioprogramma ‘Langs de Lijn en Omstreken’. Ook heeft zij recent de reisseries die gepresenteerd worden door collega Kefah Allush geregisseerd, zoals ‘Van Ninevé naar Nazareth’, ‘Van Atlas naar Arabië’ en vanaf het voorjaar 2020 ‘Oases in de Oriënt’.

Margje is geboren op 3 juli 1975 in Hattem. Na het VWO begint Margje in 1994 aan de studie Politicologie aan de Universiteit van Leiden die ze in 1998 met succes afrondt. Tijdens haar studie komt ze door de screentest bij de Evangelische Omroep als presentator voor het reisprogramma ‘Bjrrt!’.

--:--