Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wijsheid van woestijnvader Antonius de Grote

Week 6 - thema Blind - maandag

Een Insta-quote van Antonius de Grote

Deel:

Antonius de Grote is de oer-woestijnvader bij wie de monnikenbeweging rond het jaar 300 begon. Hij trok de woestijn in en leefde jarenlang alleen. Toen hij zich eens opsloot in een fort, midden in de Egyptische woestijn, brak men na tientallen jaren de deur open. Antonius kwam naar buiten en was een ander mens geworden. Iedereen die hem zag, zag dat hij een mooier mens was geworden; goddelijker zelfs. Dit trok honderden mensen aan. Antonius was duidelijk een man met een missie. Dat zie je ook terug in de volgende spreuk van hem:

Als een smid een klomp ijzer pakt om het te bewerken, beslist hij eerst wat hij ervan gaat maken: een zeis, een zwaard, een bijl. Zo moeten wij ook beslissen wat voor deugd wij willen smeden in ons leven, anders werken wij tevergeefs. Dan doe je de ene keer dit en de andere keer dat en dan komt niets ooit af.

Ook interessant voor jou

Rutger Bregman nam afscheid van het geloof
Rutger Bregman nam afscheid van het geloof

Rutger Bregman groeide op in een christelijk gezin met een dominee als vader, maar noemt zich tegenwoordig atheïst. Juist het afscheid van het geloof ervoer hij als een extra druk op zijn schouders.

--:--