Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wordt Gerja Wolf de nieuwe stem van 'Met het oog op morgen'?

'Was het maar vast zaterdag'

Begin dit jaar maakte het NPO Radio 1 programma ‘Met het oog op morgen’ bekend dat er via een publiekswedstrijd wordt gezocht naar een opvolger voor Oog-stem Hans Hogendoorn, wiens iconische diepe stem al bijna 17.000 uitzendingen te horen was in de begintune en de jingles van het programma.

Deel:

De wedstrijd leverde 7183 inzendingen op, via een speciale online opnamestudio waarmee mensen van zich konden laten horen. In de zoektocht naar een nieuwe stem zijn inmiddels nog slechts elf namen over. Eén van hen is EO-presentator Gerja Wolf.

Compleet verrast

“Wanneer ik na mijn werk als presentator van de Avond van 5 om 23.00 uur naar huis rijd, luister ik steevast naar Met het oog op morgen, vertelt Gerja. “Een paar weken geleden hoorde ik de aankondiging dat Hans Hogendoorn na 48 jaar gaat stoppen en dat ze een nieuwe stem zochten. En net als op andere bepalende momenten in mijn leven voelde ik ergens diep van binnen ook nu, dat ik deze kans moest grijpen. Zo gezegd, zo gedaan. Vorige week werd ik compleet verrast met een appje van de NOS dat ik samen met nog 169 gelukkigen op de longlist stond.”

Jury

De jury onder leiding van Oog-presentator Rob Trip bracht de longlist van 170 stemmen terug naar elf. Trip maakte deze shortlist, bestaande uit elf bekende en minder bekende stemmen, vorige week bekend.

“Ik zat bij de EO te werken toen laat in de middag de telefoon ging,” vervolgt Gerja enthousiast. ‘Hallo, met Het oog op morgen, gefeliciteerd, jij zit bij de laatste elf! Wauw, van de ruim 7100 aanmeldingen bij de laatste elf, geweldig!”

Opvolger Hans Hogendoorn

Op zaterdagavond 10 februari zal in een speciale live-uitzending van Met het oog op morgen vanuit Amsterdam de opvolger van Hans Hogendoorn worden bekendgemaakt. De jury bestaat uit Oog- en NOS Journaal-presentator Rob Trip (voorzitter), Nieuws & Co-presentator Fleur Wallenburg, dj en stemacteur Fernando Halman en plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws Bart Leferink.

Live-uitzending

"Komende zaterdag mogen we alle elf bij de live-uitzending aanwezig zijn en horen we daar wie het gaat worden! Het is wat mij betreft prima te combineren met mijn huidige programma ‘de Avond van 5’ voor NPO Radio 5, en mijn werk als stationvoice voor NPO Klassiek. Sinds donderdagmiddag ben ik er veel mee bezig in mijn hoofd en ik ben zo benieuwd wie het gaat worden! Was het maar vast zaterdag!"

Wie is Gerja Wolf?

Gerja werkt sinds 2012 bij de Evangelische Omroep. Ze start haar carrière bij de EO op het Klanten Contact Centrum en maakt in 2016 de overstap naar de radio-afdeling. Hier begint ze als redacteur en regisseur voor onder andere De Muzikale Fruitmand en Nederland Zingt Gospel en ze presenteert tot 1 januari 2021 Musica Religiosa.

Daarnaa presenteerde Gerja elke zaterdag- en zondagavond Thuis op 5 en sinds 1 januari 2024 elke maandag t/m donderdag De Avond van 5. 

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--