Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zangeres Lenny Kuhr in 'De Kist'

Maandag 11 januari om 23.20 uur, NPO 2

Als zangeres Lenny Kuhr (70) denkt aan dierbaren die haar ontvallen zijn, heeft ze vaak een glimlach op haar gezicht. Zoals bij haar vader, die enkele jaren terug overleed. “Ik ben niet bedroefd. We zijn blij dat we deze vader hebben gehad. Ik voel het drama er niet in.”

Deel:

Ze vindt het missen van mensen mooi, beschrijft ze tegenover Kefah Allush. Zo kan Lenny al een tijdlang haar kinderen die in Israël wonen niet zien, vanwege de coronacrisis. “Ik huil erom, maar tegelijkertijd vind ik het mooi. Want het is liefde. Ik ben dankbaar dat ik die liefde voel.”

Hemelse glimlach

Met Kefah praat de zangeres onder meer over het overlijden van haar beide ouders en van haar voormalige partner Herman. “Toen ik bij mijn vader waakte, kwam hij even bij en gaf hij me een glimlach… Zo’n hemelse glimlach heb ik nog nooit van mijn leven gezien. Bij het afscheid weet je: elke seconde, blik en aanraking telt. Dat gun ik andere mensen ook en dat vind ik zo erg aan corona: dat mensen ernstig ziek waren en dat er niemand kwam.”

De Troubadour

Lenny Kuhr werd in 1969 internationaal beroemd met haar lied De Troubadour, waarmee ze het Eurovisie Songfestival won. Met haar theaterprogramma’s vol luisterliedjes treedt ze nog steeds op in theaters door heel Nederland.

De Kist

Maandag 11 januari, 23.20 uur, NPO 2

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--