Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zanggroep ‘Six O’ Clock’ dankt naam aan repetitietijden

Bekijk het optreden van ‘Six O’ Clock’ zaterdag 17 juni om 20.30 op NPO1

De hechte zanggroep ‘Six O’ Clock’ zingt vanaf de zangschool in Amsterdam, al ruim 7 jaar, met elkaar. Ze hebben liefde voor muziek en hebben het altijd gezellig met elkaar. Het 11-koppig koor, bestaande uit 3 mannen en 8 vrouwen, repeteert elke woensdagavond in Amsterdam en zijn daarom heel goed op elkaar ingespeeld. Dat wekelijkse repeteren schept natuurlijk een band, dus is het ook zeker een hechte vriendengroep geworden. En nu doen ze mee met ‘Zing!’.

Deel:

“Toen online de oproep om mee te doen aan ‘Zing!’ voorbijkwam was de groep meteen enthousiast,” vertelt Fleur, een van de zangeressen van de groep. “We dachten bij het aanmelden niet meteen aan hoe ver we zouden komen.” De groep had namelijk nog geen naam toen de aanmelding van ‘Zing!’ werd besproken. “We wilden heel graag meedoen, maar daarvoor moesten we wel samen een naam verzinnen. Na een brainstorm in de groepsapp kwam daar de naam ‘Six O’ Clock’ uit, omdat we elke woensdagavond om zes uur repeteren.”

Oefenen voor de zangles begon

Het nummer dat ‘Six O’ Clock’ zingt met de audities zit al een tijdje in hun repertoire en daarom was extra oefenen niet heel erg nodig. “We hebben wel nog geoefend op het strak neerzetten van het nummer. In de korte momenten, zoals 15 minuten voor de zangles aan, hebben we elke keer snel nog met elkaar doorgenomen en gezongen.” Alleen in de weken van de repetities en opnames is er nog extra gerepeteerd.

Gezelligheid in de studio

“Het leek ons een superleuk programma, dus we dachten: ‘laten we het maar gewoon doen.’ En zo zijn we het programma in gegaan.” Het idee dat het een superleuk programma zou worden werd bij de repetities en de opnames al bevestigd: “Er hing echt een leuke sfeer in de studio, iedereen was heel aanmoedigend naar elkaar toe. Het voelde niet echt als een wedstrijd maar meer iets leuks en om iets moois neer te zetten.”
Bijna iedereen van ‘Six O’ Clock’ had al ervaring met tv-opnames, dus er werd in de wachttijd van alles gedaan: “Tussen de repetities door hebben we met elkaar gezongen maar ook met andere koren en tussendoor was er genoeg tijd om te kletsen en te relaxen. Hierdoor voelde het niet als wachten.”

Credits voor arrangeur Katie

Het nummer dat ‘Six O’ Clock’ zingt komende zaterdag moest nog wel iets ingekort worden, “Dat heeft onze arrengeur Katie van Steenis geweldig gedaan, het is sowieso al een tof arrangement: a capella, een leuke uitdaging voor ons.” Normaalgesproken begeleidt de arrangeur ‘Six O’ Clock’ op piano, bij de audities niet. “Dat onze arrangeur er niet bij was, was voor ons een extra uitdaging om het strak te houden.”

Benieuwd naar de auditie van ‘Six O’ Clock’? Kijk dan zaterdag 17 juni om 20.30 naar ‘Zing!’ op NPO 1.

Blijf op de hoogte van 'Zing!'

Ontdek de uitgebreide programmapagina

Blijf op de hoogte van 'Zing!'

Leer de zanggroepen kennen, ontdek de leuke fragmenten en stem tijdens de uitzending op jouw favoriete optreden.

Geschreven door

Sander van der Veen

--:--