Navigatie overslaan
Sluit je aan

Gratis inloggen

Praat mee op onze sites, beheer je gegevens en abonnementen, krijg toegang tot jouw digitale magazines en lees exclusieve verhalen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Zelf bakken: flat bread

14 september 2017 · 22:28Eva

Update: 15 november 2024 · 10:56

Deze lekkere platte broodjes, rechts op de foto, maak je heel eenvoudig zelf. En ze smaken heerlijk! De overige broodrecepten op de afbeelding vind je allemaal in Eva 7.*

Dit heb je nodig:

500 gr bloem, 1/2 theelepel zout, ongeveer 250 ml lauwwarm water.

Zo maak je het: 

Meng de bloem en het in een grote kom. Voeg langzaam de 250 ml water toe terwijl je mengt met de hand om een stevig deeg te kneden. Kneed het deeg. Leg het deeg afgedekt (met een licht vochtige theedoek of afdekplastic) weg en laat 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.  Verdeel het deeg op een met bloem bestoven werkblad in kleine porties. Maak een rondje van de porties en rol dun uit. Bestuif een bakplaat met bloem. Plaats de rondjes erop en bak 10 tot 12 minuten, of totdat het broodje opgedoft is en lichtbruin van kleur. De broodjes smaken het lekkerst als je ze warm uit de oven eet.

* Andere smakelijke broodrecepten vind je in het Eva-magazine van september.

(Basisrecept uit Een culinaire safari door Afrika van Josie Stow en Jan Baldwin)

    Deel dit artikel:

    Meest gelezen

    Lees ook