Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo voorkom je dat je autoruiten beslaan

Met deze trucjes heb je binnen no time helder zicht

Heb je alle tassen ingeladen, zit iedereen op zijn plek met zijn gordel om, en ben je klaar om te gaan rijden, beslaan de autoruiten. Grumpf. Met deze tips kun je snel met een helder zicht de weg op.

Deel:

Tip 1 - Vochtvreters

Om te voorkomen dat je ruiten beslaan kun je vochtvreters in je auto leggen. Leg ze bijvoorbeeld op het dashboard. Een sok gevuld met kattengrind kun je prima als vochtvreter gebruiken. Geen kat als huisdier? Probeer het dan eens met zout of rijst. Je kunt vochtvreters natuurlijk ook bij verschillende winkels kopen.

Tip 2 – Geen nattigheid

Misschien voor de hand liggend, maar laat geen natte kleding en paraplus in je auto liggen. Dit kan al een hoop schelen.

Tip 3 – Airco of juist verwarming aan

Heb je ondanks deze voorzorgsmaatregelen beslagen autoruiten? Zet je airco dan aan, en wacht tot het vocht wegtrekt. Als je geen airconditioning in de auto hebt, zet dan de verwarming op de hoogste stand en richt deze op de ruiten. 

Tip 4 – Smeren maar

Scheerschuim kan ook goed helpen. Smeer de ruiten aan de binnenkant in met schuim, en maak de ruiten daarna met een doek schoon. Bij gebrek aan scheerschuim, kun je afwasmiddel op een doek druppelen en daarmee de binnenkant van de ruiten schoonmaken.

Tip 5: De boel laten luchten

Verder kan het bij mooi weer helpen om je auto eens goed te luchten en daarmee vocht te laten verdwijnen.

Tip 6: Bladeren en rubbers

Tot slot, check of er veel bladeren tussen de ruitenwissers liggen en of de deurrubbers nog goed zijn. Kijk bijvoorbeeld of de rubbers los zijn gaan zitten of dat er beschadigingen in het rubber zitten. 

Heb je nu een wilde haardos van alle blazers en een auto vol kattengrind, scheerschuim, en doeken, maar ook nog steeds beslagen autoruiten? Dan kun je het beste naar de garage om alles te laten checken voor de zekerheid. Zo kom je beslagen ten ijs, of ehh juist onbeslagen?

Lees ook: Ook auto’s hebben vaak het profiel van hun baasje

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--