Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zomerconferentie van New Wine afgelast

Gezondheid staat voorop

De New Wine Zomerconferentie 2020 gaat niet door. Het bestuur van New Wine Nederland vindt het niet verantwoord verder te gaan met de voorbereidingen, nu de coronacrisis aanhoudt.

Deel:

‘We hebben dit besluit met pijn in het hart genomen, maar wij willen op geen enkele manier gezondheidsrisico’s veroorzaken. Dat staat voorop’, zegt voorzitter Jan-Maarten Goedhart van de Nederlandse tak van de internationale kerkelijke vernieuwingsbeweging.

De conferentie rond het thema ‘Heel het leven!’ stond dit jaar gepland van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 juli. Het evenement trekt elk jaar bijna zevenduizend bezoekers uit allerlei kerkelijke windstreken naar Landgoed Velder in het Noord-Brabantse Liempde.

‘De overheid heeft nu al tot 1 juni alle vergunningplichtige evenementen verboden, ook de New Wine Zomerconferentie valt in die categorie’, licht Goedhart toe. ‘Bovendien is de verwachting dat besmettingen door het virus nog wel even zullen aanhouden, zeker tot na de conferentie-periode. Wij willen niet het risico lopen op een besmetting van deelnemers of vrijwilligers.’

De organisatie merkt intussen dat de groep vrijwilligers die al sinds vorig jaar weer bezig is met de voorbereidingen voor de editie van 2020 meer en meer onder druk komt te staan. ‘Veel mensen hebben kinderen thuis, verzorgen onderwijs, zitten in de zorg of in de zorgen vanwege het coronavirus. Omdat we inmiddels op het punt staan belangrijke financiële verplichtingen aan te gaan en nadere afspraken te maken met sprekers, leveranciers en andere partijen, is het voor ons zaak nù een besluit te nemen.’

--:--