Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zwanger tijdens de coronacrisis

Nelleke en Heleen zijn hoogzwanger

Zwanger zijn en bevallen tijdens de coronacrisis is niet niks. Verloskundigen geven de voorkeur aan thuisbevallingen. Maar wat als je wel in het ziekenhuis moet bevallen, wetende dat verderop in het gebouw met corona besmette patiënten liggen? Nelleke en Heleen zijn beiden hoogzwanger en doen hun verhaal.

Deel:

"Eigenlijk vind ik het het moeilijkst dat mijn dochtertje van bijna drie na de bevalling niet in het ziekenhuis langs mag komen om de baby te zien. Bevallen tijdens de coronacrisis is niet alleen ingrijpend voor mij, maar voor mijn hele gezin." Nelleke Mylius is 37 weken zwanger van haar tweede kind. Om medische redenen krijgt ze een geplande keizersnee en zal ze dus in het ziekenhuis bevallen.

Heleen Dekens is met 39 weken hoogzwanger en heeft een ander zwangerschapsverlof dan ze voor ogen had. “In het begin van mijn verlof was het nog allemaal normaal. Nu spreek ik liever niet meer met mensen af om het risico op besmetting te voorkomen. De dagelijkse boodschap is het uitje van de dag."

Lees het hele artikel bij de collega's van Nieuwlicht

Of lees het verhaal van Hanneke, zij kan haar verstandelijk beperkte dochter (14) niet zien door de coronacrisis.

--:--