Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Long Covid en de kwakzalverindustrie

In wat voor wereld komen Long Covid-patiënten in hun zoektocht naar genezing terecht? In de podcast 'Long covid en de kwakzalverindustrie' (EO en NPO Radio 1) ontdekken Rianne van der Linden en Anne-Sophie van den Toren welke markt er is ontstaan voor Long Covid-patiënten. Wordt er misbruik gemaakt van hun kwetsbare positie? Lees meer

Seizoen 2: Long Covid en de kwakzalverindustrie

Tienduizenden Long Covid-patiënten kampen na de coronapandemie nog met ernstige klachten. Omdat er nog geen behandeling is gevonden die genezing biedt, loopt voor velen van hen de weg in het ziekenhuis dood. Long Covid-patiënten zoeken daarom vaak hun heil bij alternatieve behandelingen. In wat voor wereld komen ze bij deze zoektocht naar genezing terecht? En wordt er misbruik gemaakt van hun kwetsbare positie? 

In de EO en NPO Radio 1-podcast ‘Long covid en de kwakzalverindustrie’ duiken Rianne van der Linden en Anne-Sophie van den Toren in de wereld van de alternatieve geneeswijzen. Ze ontdekken welke markt er is ontstaan voor Long Covid-patiënten, dat er grote beloftes worden gedaan tegen hoge prijzen, dat patiënten soms wél genezen van alternatieve behandelingen en dat er soms zelfs verboden middelen worden voorgeschreven.

Seizoen 1: Long Covid, de schaduwpandemie

In het eerste seizoen van hun Long Covid-podcast, zoeken journalisten Anne-Sophie van den Toren en Rianne van der Linden uit wat Long Covid eigenlijk is. Hoe worden de symptomen veroorzaakt? Gaat er bij Long Covid-patiënten iets mis in het lichaam? Of speelt ook de psyche hier een rol? En: hoe moeten we hier als maatschappij mee omgaan? Moet de kans op Long Covid een rol spelen in het toekomstige coronabeleid? Je hoort het in 'Long Covid: de schaduwpandemie', een podcast van de EO voor NPO Radio 1.

'Long Covid, de schaduwpandemie' en 'Long Covid en de kwakzalverindustrie' zijn ook in een prikkelarme versie beschikbaar.

--:--