Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EOdoc: 'People we come across'

Dr. Anu Kantele is gespecialiseerd in tropische ziektes en leidt een onderzoek naar de ontwikkeling van een diarreevaccin. Zo’n vaccin zou het leven van miljoenen kinderen in ontwikkelingslanden kunnen redden, de status van de vrouw kunnen verbeteren en de bevolkingsgroei kunnen remmen. Daarnaast helpt het in de wereldwijde strijd tegen superbacteriën, omdat het gebruik van antibiotica vermindert.

dinsdag 9 november om 22.50 uur op NPO 2

Ruim 700 Finse toeristen hebben zich aangemeld om het vaccin vrijwillig te testen. Ze gaan op een unieke vakantie naar Benin, in West-Afrika. Als de ontlastingsmonsters met een bromfiets naar het laboratorium worden gebracht, krijgen de Finnen een kijkje in de harde realiteit van het leven in het arme dorp Grand-Popo en ze willen gaan helpen.Anu geneest wonden, doneert geld en geeft raad. Haar tolk voor de lokale bevolking is Emmanuel, de nachtwaker van het laboratorium. Anu wil via hem te weten komen hoe mensen in het dorp leven, maar ook hoe resistente bacteriën zich kunnen verspreiden. Anu’s naaste collega wordt verliefd op een lokale visser en trouwt met hem. De levens van het team onderzoekers, de toeristen en de lokale bevolking raken steeds meer met elkaar vervlochten.

EO nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--