Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De kast, de kerk & het koninkrijk

In de documentaire vertellen drie generaties gelovige homoseksuelen over hun leven en geloof. Lees meer

Zondag 30 juni 2019 om 22.40 uur op NPO 2

In de documentaire De kast, de kerk & het koninkrijk vertellen drie generaties gelovige homoseksuelen over hun leven en geloof. Vaak legden ze een lange, moeilijke weg af om hun geloof en hun geaardheid met elkaar te verenigen. Ook ondervonden ze weerstand in hun kerk, maar ze weigerden eruit te stappen.

Op 28 juni 2019 was het vijftig jaar geleden dat in New York de Stonewall-rellen uitbraken. Homo’s, lesbiennes en transgenders kwamen in opstand tegen hun achtergestelde positie. Elk jaar wordt hier op Roze Zaterdag bij stilgestaan. Ook in de kerk voerden homoseksuelen streden homo's voor acceptatie. Gelovige homo's komen hierover in De kast, de kerk & het koninkrijk aan het woord. 

Misschien ook interessant voor je?

Hemel, hel & regenboog

De documentaire Hemel, hel en regenboog volgt John Lapré (35) op zijn missie om homoseksualiteit bespreekbaar te maken en zo de refo- en evangelische wereld van binnenuit te emanciperen.

Alles van waarde

In de schaduw van een kerk worden ’s nachts twee mannen, Marc en Rick, in elkaar geslagen. Zinloos geweld? Antihomogeweld? Zowel een filmmaker als een rechercheur proberen te achterhalen wat er is gebeurd. Waarom doen de slachtoffers eigenlijk geen aangifte? Welke geheimen spelen er nog meer in deze religieuze gemeenschap? Kijk deze indrukwekkende film

Ken je mij?

Homoseksuele mannen en vrouwen delen hun ervaringen over sociale acceptatie in christelijke kring. Ze hebben allemaal te maken met het hetzelfde hete hangijzer in de kerk. Uit de kast komen als homoseksueel. Hoe reageren hun mede-gelovigen hierop? Welke ervaringen hebben ze? Welke worstelingen maken ze door? De deelnemers van het programma schrijven brieven aan elkaar en luisteren naar elkaars persoonlijke geloofsverhaal. Lees meer over het programma of kijk de serie.

Ik ben er geen, ik ken er geen

Hoe is het voor LHBT'ers om op te groeien in een kerk waar men denkt dat niemand 'er een is' en waar 'homo' niet meer is dan een grap of scheldwoord? Wat is de rol van christelijke hetero's in het creëren van een veilige kerk voor iedereen? Televisiemaker Marnix Haak gaat met deze vraagstukken aan de slag. Samen met domineeszoon en homoseksueel Frans Blokhuis gaat Haak op pad om verhalen te horen van jongeren die in de kast én in de kerk zaten.  Kijk deze indrukwekkende docu.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--