Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anderson helpt verslaafden af te kicken

16 januari 2024 | Leestijd 2 min

Vier jaar geleden is Anderson afgekickt van zijn drugsverslaving. Nu begeleidt hij in de afkickkliniek Água Viva in Brazilië mannen die in hetzelfde schuitje zitten. “Het kost veel doorzettingsvermogen, maar dan kun je wél slagen.”

In het verslavingscentrum zitten 25 mannen die hun leven grondig willen veranderen door van hun drugsverslaving af te komen. Anderson weet als geen ander wat de mannen doormaken; toen hij voor het eerst dit centrum binnenliep, was hij zelf drugsverslaafd. “Daardoor ben ik alles kwijtgeraakt: mijn gezin, werk, mijn hele leven. Door Gods genade heb ik hulp gekregen.” 

Een nieuwe gast

Nu begeleidt Anderson de deelnemers, wat hij niet altijd makkelijk vindt. “Ik ben weleens bang dat ik het niet kan; het is alsof ik naar mezelf kijk. Het voltooien van de behandeling kost veel doorzettingsvermogen, maar dan kun je wél slagen.” Hij vertelt aan de deelnemers dat er een nieuwe gast komt: “Ik hoop dat jullie hem welkom heten en hem zullen helpen zijn doel te bereiken. Dan kan hij snel aan zijn herstel beginnen.” Daarnaast maakt de begeleider zich zorgen om Janderson, die zich terugtrekt en niet zo lekker in de groep ligt. Hij geeft hem daarom de opdracht de nieuweling wegwijs te maken. Hoe pakt hij dit op? 

Dit project wordt uitgevoerd door partnerorganisatie Zending en Gemeente. Anderson helpt de mannen in dit verslavingscentrum hun leven weer op de rit te krijgen. Om nog meer mannen te helpen, is uitbreiding van het centrum nodig. Wil je dit project steunen?

Geef nu!

Meer over het project

--:--