Ga naar submenu Ga naar zoekveld

You Say (U zegt)

Met een kar vol tassen en koffers rijd ik door de grote Schipholhal. Op weg naar Moldavië.

2 februari 2022 | Leestijd 2 min

Iedere reis is altijd weer een avontuur, ook deze keer want ik ben nog nooit in Moldavië geweest. Ik kijk ernaar uit om de kinderen te ontmoeten van dagverblijf Nieuwe Hoop, waar kinderen met een beperking worden begeleid.

Voor mijn vlucht heb ik allerlei muziek gedownload, want op een of andere manier is muziek vaak erg belangrijk voor me tijdens een reis. Muziek kan inspireren, bemoedigen, ontroeren, kalmeren.  Het kan direct herinneringen terugbrengen, geuren en kleuren. Op een of andere manier raken sommige melodieën of teksten verweven met het land dat ik bezoek of de mensen die ik ontmoet. Zo heeft het nummer ‘Fragile’ van Sting een bijzondere betekenis voor mij net als Adele’s versie van Make You Feel my Love, muziek van Armand Amar en Carolin Petit maar ook het lied ‘God I Look to You.’

Ik ben nog niet eens weg, of het themanummer voor deze reis dient zich aan als ik een geurtjeswinkel binnenloop. Ik hoor: “ You say I’m loved, when I can’t feel a thing, You say I’m strong when I feel I’m week..and I believe.” Toevallig heb ik het zelf ook bij me.

Lauren Diagle heeft een prachtige stem en ze bezingt in “I Say” hoe God naar ons kijkt.

Ik ontmoet straks families die zich helemaal niet gezien voelen. Kinderen met een beperking zijn vast een straf omdat je iets niet goed hebt gedaan, horen ze vaak. Er zijn zoveel vooroordelen. En dan de kinderen zelf. Wat voelen ze zich vaak afgedankt, helemaal niet op waarde geschat. Wat lopen ze tegen hun kunnen aan...

Dus is mijn gebed voor ik het vliegtuig instap: laat mij hen de komende tijd maar laten zien, jullie zijn geliefd, jullie zijn sterk, jullie zijn waardevol, geloof dat maar!!

Het werd een onvergetelijk bezoek.

Geschreven door

Lise van der Eijk

Meer over EO Metterdaad

--:--