Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een hoopvolle toekomst dankzij duurzame projecten

8 september 2022 | Leestijd 2 min

De komende maanden zet EO Metterdaad zich in voor duurzame projecten. Naast een herbebossingsmethode in Kenia, zijn er onder andere in Oeganda, Bangladesh en Peru initiatieven die zich richten op duurzaamheid.

Afvalverwerking in Oeganda

In Oeganda wordt dagelijks zeshonderd ton aan plastic weggegooid. Omdat er geen goede afvalverwerking is, komt dit plastic in de natuur terecht. EO Metterdaad steunt een project waarbij kwetsbare mensen dit ‘waardeloze’ plastic afval inzamelen en er waardevolle producten van maken. Zo wordt de wereld een stukje schoner én kunnen mensen, met bijvoorbeeld een handicap, een waardig leven opbouwen. 

Duurzaam houtskool in Bangladesh 

In Bangladesh zet EO Metterdaad zich in voor een duurzame manier van houtskoolproductie. Hout wordt in een ‘biochar oven’ verhit zonder zuurstof toe te laten. Hierdoor ontstaat gas waarop gekookt kan worden. Deze ovens geven minder rook en dus minder luchtvervuiling. De houtskool die overblijft in de oven kan gebruikt worden om het land te bemesten én zorgt ervoor dat water beter vastgehouden wordt in de grond. 

Bosherstel in Peru

Het noorden van Peru bestaat voornamelijk uit droge bosgebieden. Het is hier gebruikelijk om te veel bomen te kappen, zonder dat er opnieuw bomen worden geplant. Hierdoor wordt de omgeving steeds droger. EO Metterdaad steunt een project wat zich richt op het beschermen en verbeteren van deze gebieden door middel van herbebossing. De lokale bevolking krijgt trainingen om duurzaam om te gaan met het bos, zodat de Peruanen er op lange termijn optimaal gebruik van kunnen maken.

Met behulp van deze projecten wordt de leefbaarheid van mensen in hun eigen omgeving vergroot en kunnen ze een hoopvolle toekomst tegemoet gaan. Draag jij bij aan de wereld van morgen?

Geef dan nu!

Meer over het project

--:--